Antena Meniu Search
x

Video Vremea rea face ravagii în Europa. Marea Britanie e măturată de inundaţii, Germania se confruntă cu temperaturi de minus 40 de grade

Inundaţiile fac prăpăd în toată Europa. În Marea Britanie, peste o mie de imobile au fost inundate, însă numărul lor ar putea creşte. După săptămâni de ploi torențiale, situația este critică şi în Germania. Țara se pregătește pentru un val de aer polar, cu temperaturi de minus 40 de grade Celsius. 

de Redactia Observator

la 06.01.2024, 21:05

Vezi și

Ploile torențiale aduse de Furtuna Henk au măturat Regatul Unit. Orase intregi sunt inundate complet, iar oamenii scot apa din case pe geam. In Gloucester, multi localnici au fost nevoiți să-și abandoneze casele ca sa se salveze. Cei mai afectați însă sunt vârstnicii care sunt prizonieri în propriile locuințe.

Lisa Peglar, ruda unui bărbat rămas captiv: Este devastator pentru el, într-adevăr. Nu poate să plece, nu poate face lucruri prin casă, din cauza stării de sănătate. Da, o să fie foarte greu pentru el doar ca să iasă din casă.

În nordul și vestul germaniei câmpuri întregi sunt complet acoperite de ape iar fermierii și-au văzut munca distrusă. Oamenii sunt în fața unei noi provocări, ger extrem cu temepraturi de minus 40 de grade celsius.

In Italia, zăpada a venit mai repede. In nordul tarii, autoritățile lucrează la foc continuu pentru a deszăpezi străzile acoperite de nămeți.

Pentru patronii din turism zapada a adus zâmbetul pe buze.

Patron: Este superb! Zăpada este pâinea noastră. Sunt oameni veniți de la depărtare, doar ca să vadă zăpada aceasta. În opinia mea, e un spectacol.

Nu la fel de entuziasmați au fost șoferii, care au avut de înfruntat frigul și traficul din apropierea stațiunilor.

Pe drumul național dintre Madonna di Campiglio și Pinzolo s-au format cozi kilometrice. Zeci de mașini au rămas împotmolite în troiene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Vremea rea face ravagii în Europa. Marea Britanie e măturată de inundaţii, Germania se confruntă cu temperaturi de minus 40 de grade