Antena Meniu Search
x

Video Vreme de primăvară în prima zi din 2023. Record absolut pentru 1 ianuarie: 20 de grade în Oltenia

Prima zi a lui 2023 a părut mai degrabă o zi de mai. Temperaturile au ajuns la 20 de grade în nordul Moldovei şi în Gorj, iar la munte turiştii s-au putut plimba în tricou sau geacă subţire. Pe litoral, a fost o zi perfectă pentru plajă, dar şi pentru o experienţă de neuitat: prima baie în mare.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 01.01.2023, 20:23

Vezi și

Pe litoral, atmosfera a semănat cu cea de început de sezon estival. Oamenii s-au întins pe nisip, copiii au înălţat zmee, iar faleza din Constanţa a fost plină de turişti. 

Andreea Filip, reporter Observator: Prima zi a anului a venit cu 18 grade Celsius la malul mării. Aşadar turiştii au renunţat la pulovere, geci şi mănuşi, şi au ochelari de soare şi pălării. 

Alţii, mai curajoşi, au făcut baie în mare. Opt grade Celsius a avut apa la prânz. Nici măcar în vârful muntelui peisajul n-a fost de iarnă. Unii turişti au lăsat maşinile acasă şi au luat la pas Transalpina. Alţii s-au plimbat cu ATV-urile sau cu trăsura. Cel mai cald a fost în nordul Olteniei, în satul Apa Neagră: 20 de grade, la prânz, în luna lui Gerar. Şi în Bucureşti parcurile, marile bulevarde, dar şi terasele au fost pline. 

Este un record absolut pentru o zi de 1 ianuarie. În două zone din ţară maxima a urcat la 20 de grade. În Capitală au fost 15 grade Celsius la umbră, astfel că oamenii s-au trezit după Revelion ca într-o zi de primăvară adevărată. 

Pe acelaşi subiect

A fost cea mai caldă zi de 1 ianuarie din ultimii patru ani

În 2019, în prima zi din an, maximele au variat între minus un grad în depresiuni şi 5 grade pe litoral. Tot atunci, am simţit cât de cât şi Gerul Bobotezei, la propriu. 

În urmă cu doi ani, la Galaţi, pe ninsoare şi vânt tăios, 11 bărbaţi au sărit să prindă crucea aruncată în Dunăre de ahiepiscop. Anul acesta, în sud-estul ţării, de Bobotează vor fi temperaturi de 1 mai - 10 grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Vreme de primăvară în prima zi din 2023. Record absolut pentru 1 ianuarie: 20 de grade în Oltenia