Antena Meniu Search
x

Vreme la extreme în România. Diferențe de 20 de grade Celsius între temperaturile resimțite

Nu doar gripa îşi face de cap, ci şi vremea! În timp ce în unele zone ale ţării temperaturile resimţite sunt de minus 10 grade, în altele este primăvară.

de Redactia Observator

la 29.01.2020, 21:38

Vezi și

Nu doar gripa îşi face de cap, ci şi vremea! În timp ce în unele zone ale ţării temperaturile resimţite sunt de minus 10 grade, în altele este primăvară.

Diferenţa de temperaturi resimţite a fost chiar şi de 20 de grade. Resimţite - pentru că deşi mercurul din termometre arată câte grade sunt, în realitate, ceea ce simţim depinde şi de alţi factori meteo.

Spre exemplu, azi noapte, în zonele de munte a fost în vigoare un cod galben de viscol. Rafalele de vânt au atins între 80 şi 100 km/oră ceea ce a făcut ca cele -2 grade prognozate la Rânca să se resimtă ca -10.

La Bâlea Lac am avut -10 grade în termometre, iar temperatura resimţită a fost chiar şi de -18. Aşadar, iarnă în adevăratul sens al cuvântului.

Asta în timp ce în zonele de câmpie a fost mai mult primăvară. În Capitală au fost 12 grade însă cei care au avut ocazia să stea afară, la soare, au putut vedea că temperatura resimţită a fost mult mai mare.

Va fi în continuare anormal de cald

Meteorologii anunță că în continuare va fi anormal de cald. În weekend se încălzeşte în toată ţara iar maximele vor fi chiar şi de 17 grade în sudul Munteniei. Asta se întâmplă din cauza unui val de aer tropical ce traversează România.

Specialiștii atrag atenţia că este foarte posibil ca în perioada următoare să ne confruntăm cu o altă extremă, un val de aer foarte rece.

Aşadar toate aceste diferenţe mari de vreme ne afectează atât personal, în special pe cei meteosensibili, însă afectează şi recoltele. Iar asta se poate traduce mai departe în preţuri mai mari la diferite alimente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vreme la extreme în România. Diferențe de 20 de grade Celsius între temperaturile resimțite