Antena Meniu Search
x

Video Vreme haotică pe glob. Canada și Tenerife se confruntă cu infernul incendiilor de vegetație, în timp ce inundațiile violente au făcut prăpăd în Germania

Inundaţii violente în Germania, incendii de vegetaţie nimicitoare în Canada şi Tenerife. Acesta este tabloul haotic al fenomenelor extreme de astăzi. Incendiul din Tenerife, paradisul vacanţelor pentru mulţi români, a scăpat complet de sub control. Este cel mai grav care a apărut în ultimii 40 de ani în insulele Canare. 

de Redactia Observator

la 17.08.2023, 21:34

Vezi și

Un infern al flăcărilor. Cu asta se luptă de două nopţi 350 de pompieri pe insula Tenerife. Ca să oprească extinderea focarelor, incendiază controlat unele zone, în speranţa că flăcările se vor opri dacă nu le mai alimentează vegetaţia uscată de caniculă. În zadar, însă. 

Vicky Palma, consilier guvernamental: "Ne confruntăm cu un incendiu cum nu a mai existat în insulele Canare. Focul își creează propria vreme în interior." 

2.600 de hectare de pădure de pini s-au făcut scrum, iar 7.600 de oameni au fost evacuaţi ori sunt izolaţi. Localnicii nu mai au linişte...

Martor: "Nu am putut să dormim. Este ceva de neînţeles. Ne simţim neajutoraţi. Suntem furioşi, ne este frică. Simţim de toate." 

Pe acelaşi subiect

17 avioane şi elicoptere aruncă apă în zonele greu accesibile. De pe continent, au fost trimişi de urgenţă încă 100 de miltari în ajutor. Disperaţi, localncii au pus mâna pe greble şi au început adune crengile rupte şi vegetaţia uscată - combustibilul pentru pârjolul nemaivăzut. 

Inundațiile au făcut prăpăd în Germania

În timpul acesta, o furtună violentă s-a abătut asupra oraşului Frankfurt. Staţiile de metrou s-au umplut de apă, iar o sută de curse aeriene au fost anulate pentru că pista aeroportului era acoperită de puhoaie. Zeci de maşini, sere şi acoperişuri au fost făcute praf de grindina mare cât oul de găină. 

În Canada, 20.000 de oameni au primit ordin să evacueze oraşul Yellowknife, ameninţat de un incendiu de proporţii. 

Locuitor: "Încerc că pun în maşină lucrurile mai valoroase, mai întâi. Pe cele mai ieftine le las pentru la final." 

Din cauza flăcărilor şi a fumului, cerul a devenit portocaliu. Iar drumul spre salvare a trecut prin mijlocul incendiilor pentru mulţi şoferi. Autorităţile au decretat stare de urgenţă la nivel de regiune după ce un oraş mai mic a fost distrus în proporţie de 90 la sută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Vremea » Vreme haotică pe glob. Canada și Tenerife se confruntă cu infernul incendiilor de vegetație, în timp ce inundațiile violente au făcut prăpăd în Germania