Antena Meniu Search
x

Video Focul a pus stăpânire şi pe insula Tenerife. Zeci de elicoptere se luptă să stingă incendiile de vegetaţie, iar mii de localnici au fost deja evacuaţi

Vara de foc se extinde în Europa. Incendiile de vegetaţie fac prăpăd acum pe insula Tenerife. Pompierii încearcă să le oprească înainte să mistuie zonele locuite. Au evacuat mii de oameni. În Franţa şi Italia, canicula a revenit cu toate necazurile pe care le aduce. La sfârşit de săptămână vor fi 40 de grade Celsius. 

de Redactia Observator

la 16.08.2023, 21:36

Vezi și

Zece elicoptere se luptă, din aer, să stingă un uriaş incendiu de vegetaţie pe insula Tenerife. Localnicii nevoiţi să îşi abandoneze casele de teama focului nu ştiu dacă îşi vor mai găsi locuinţele întregi. Două autostrăzi au fost închise, iar turiştii, sfătuiţi să fie atenţi la anunţurile oficiale, ca să aibă timp să fugă dacă va fi nevoie. 

Rosa Davila, preşedintele regiunii Tenerife: În teren, numai în schimbul de dimineaţă sunt deja 150 de pompieri. Rugăm populaţia să nu meargă în zonele de munte nicăieri în Tenerife. 

Două sute de hectare de vegetaţie au fost deja pârjolite

Cu flăcările uriaşe care se apropie de oraşul Santa Cruz, pompierii au declarat focarul scăpat de sub control. Două sute de hectare de vegetaţie au fost deja pârjolite. De pe continent au fost trimise două avioane de stingere a incendiilor. La sol, 50 de pompieri au o misiune grea. 

Pe acelaşi subiect

Pedro Martinez, şef serviciu silvic: Cele două obiective principale pe parcursul zilei sunt oprirea avansului către zonele locuite și împiedicarea extinderii incendiului dacă va avea loc o schimbare a vântului.

O cupolă de căldură s-a instalat deasupra Franţei

Probleme mari sunt şi pe continent. O cupolă de căldură s-a instalat deasupra Franţei - cinci departamente sunt sub alertă de temperaturi extreme. După 37 de grade Celsius astăzi, meteorologii anunţă 40 la finalul săptămânii. În marile oraşe se anunţă nopţi tropicale cu până la 32 de grade Celsius. Până atunci, zona centrală a avut parte de furtuni cu ploi torenţiale şi grindină.

Italienii se pregătesc şi ei pentru al treilea val de căldură al verii. Trei oraşe, printre care Florenţa, sunt deja sub cod roşu de caniculă. Sfârşitul săptămânii se anunţă însă infernal. La Roma, Florenţa şi Bologna vor fi 40 de grade Celsius, iar în Sardinia ar putea fi înregistrate 45. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Focul a pus stăpânire şi pe insula Tenerife. Zeci de elicoptere se luptă să stingă incendiile de vegetaţie, iar mii de localnici au fost deja evacuaţi