Antena Meniu Search
x

Video Vreme nefiresc de caldă, după cea mai rece dimineaţă de 21 octombrie din 60 de ani. Primul îngheţ, "topit" de temperaturi de vară

A fost cea mai rece dimineaţă de 21 octombrie din ultimele şase decenii: termometrul a coborât până la minus 6,5 grade Celsius la Obârșia Lotrului. În multe oraşe din ţară, oamenii şi-au început ziua curâţând maşinile de gheaţă. Este primul îngheţ, dar şi ultimul pentru un timp. Urmează câteva zile cu temperaturi de vară, 28 de grade celsius. 

de Angela Bertea

la 21.10.2022, 20:00

Vezi și

"Stai să văd dacă e maşina care trebuie, să nu curăţ alta". La Suceava, dimineaţă, şoferii abia şi-au mai recunoscut maşinile care erau acoperite cu  un strat de gheaţă. Şi-au luat arsenalul de iarnă şi au trecut la treabă. "Începând de acum, accesoriile nelipsite pentru şoferi ar trebui să fie mănuşile şi racleta", spune Angela Bertea, reporter Observator. "E cam friguţ în dimineaţa asta. Trebuie să mai cumpăr lichid de parbriz pentru iarnă. Schimbăm cauciucurile de acum", mărturiseşte un şofer. "Cauciucurile trebuie schimbate, în rest am totul pregătit pentru iarnă în porbagaj", zice un altul.  

Cea mai friguroasă zi de 21 octombrie din ultimii 60 de ani

A fost cea mai friguroasă zi de 21 octombrie din ultimii 60 de ani. În peste jumătate de ţară temperaturile au fost negative. "La sol am avut minus 4 grade în noaptea aceasta, brumă. Temperatura în aer minimă a fost minus 2 cu 9. Sunt primele valori negative", arată Iuliana Violeta Costaș, meteorolog Stația Meteo Suceava.

În schimb, la Miercurea Ciuc frigul nu i-a luat prin suprindere pe localnici, doar sunt obişnuiţi să traiască în polul frigului. "La Miercurea Ciuc şi vara este o iarnă ameliorată", spune un localnic. "Imediat vine iarna, mai este o lună jumătate, cel mult două şi cu asta basta". 

Pe acelaşi subiect

Plantele înflorite au îngheţat peste noapte, iar din coşuri a ieşit fum toată noaptea. "Temperatura minimă înregistrată în această dimineaţă la staţia meteo Miercurea Ciuc a fost de -6,3 grade", arată Lado Gabriella, meteorolog. Şi totuşi, cel mai frig noaptea trecută a fost la Obârșia Lotrului: minus 6,5 garde Celsius. Sub zero grade a coborât temepratura şi Cluj-Napoca, în timp ce la Bucureşti au fost 5 grade noaptea trecută. 

Vremea în România. Prognoza mateo: va fi nefiresc de cald

Meteorlogii vin însă cu veşti bune pentru acest weekend şi pentru începutul săptămânii viitoare. Vremea se va încălzi nefiresc de mult, iar în sudul ţării vor fi valori de 28 de grade Celsius. În Capitală, termometrele vor urca marţi la 26 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vreme nefiresc de caldă, după cea mai rece dimineaţă de 21 octombrie din 60 de ani. Primul îngheţ, "topit" de temperaturi de vară