Antena Meniu Search
x

Vremea 1 - 29 mai 2023. Câteva zile cu temperaturi ridicate, apoi se răcește din nou în toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 1 - 29 mai 2023. Specialiștii anunță o vreme capricioasă la începutul lunii mai. După câteva zile cu temperaturi ridicate, spre mijlocul săptămânii viitoare se răcește din nou.

de Redactia Observator

la 28.04.2023, 08:20

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 1 - 29 mai 2023. Câteva zile cu temperaturi ridicate, apoi se răcește din nou în toată țara - Observator

Meteorologii ANM au emis vineri, 28 aprilie 2023, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

"Din acest weekend și în primele trei zile din luna mai, revenim la un regim termic normal pentru această perioadă. Astfel, transportul de aer cald spre spațiul geografic al României va aduce valori termice de la 16...18 grade Celsius în nordul Moldovei, estul Transilvaniei și pânã în jurul a 23 de grade în sud, sud-vest. Mai răcoroasă se va menţine vremea și în zona litoralul cu temperaturi maxime de 15...16 grade Celsius. 

De la mijlocul săptămânii viitoare o masă de aer mai rece va duce la o răcire în majoritatea zonelor din țară. Vor fi averse, însoţite de descãrcãri electrice, condiții de grindină și posibil cantități mai însemnate de precipitații în a doua parte a săptămânii. Pe creste, la peste 1.800 m altitudine, se vor semnala şi precipitaţii mixte", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 1 - 8 mai 2023

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo 8 - 15 mai 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 15 - 22 mai 2023

Temperaturile medii se vor încadra în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo 22 - 29 mai 2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 1 - 29 mai 2023. Câteva zile cu temperaturi ridicate, apoi se răcește din nou în toată țara