Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 1 ianuarie 2022. Anul începe cu o atmosferă caldă și temperaturi maxime de 14° Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 1 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 31.12.2021, 15:49

peisaj de iarnă în România
Vremea 1 ianuarie 2022. Anul începe cu o atmosferă caldă și temperaturi maxime de 14° Celsius - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În noaptea de vineri spre sâmbătă cerul va fi mai mult noros și vor fi ploi, local în nord și în centru și pe spații mici în rest. La munte, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă și doar la altitudini mari, cu precădere în masivele nordice vor fi mixte. În zonele joase de relief, cu precădere din sud și sud-est, se va semnala ceață, posibil asociată trecător cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși temporar 70...80 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între 0 și 7 grade.

Cum va fi vremea pe 1 ianuarie 2021

Vremea va continua să se încălzească, devenind cu mult mai caldă decât în mod normal pentru începutul lunii ianuarie în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 14 grade, iar cele minime între 0 și 7 grade. Cerul va fi variabil în regiunile sudice, iar în rest vor fi înnorări. Temporar va ploua, local în nord și în centru și pe arii restrânse în celelalte regiuni. La munte precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, care vor determina în continuare topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă și doar la altitudini mari, lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, iar în zona înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali și de Curbură va sufla tare, temporar cu peste 80...90 km/h. Intensificări ale vântului dar cu viteze mai mici, vor fi și în sud-vest, local în est și în centru, în timp ce în restul zonelor va sufla slab și moderat. La începutul intervalului, în sud și sud-est, pe arii restrânse va fi ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va continua să se încălzească, devenind cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în prima zi din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade, iar cea minimă de 3...5 grade. La începutul intervalului vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie, iar la altitudini mari lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări, iar în zona înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali și de Curbură va sufla tare, temporar cu peste 80...90 km/h.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări și local vor fi precipitații sub formă de ploaie în partea central-nordică a Europei și în extremitatea de sud-est și ploaie, lapoviță și ninsoare în est. În restul continentului cerul va fi variabil și doar pe suprafețe mici vor fi precipitații slabe. Vântul va avea intensificări în regiunile nord-vestice, local în cele nordice, centrale și estice și izolat în rest. Temperaturile vor marca o creștere ușoară față de ziua precedentă în sud-estul Europei, iar în rest nu se vor modifica semnificativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Vremea » Vremea 1 ianuarie 2022. Anul începe cu o atmosferă caldă și temperaturi maxime de 14° Celsius