Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 31 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Revelion și în ultima zi din an

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 31 decembrie 2021.

de Redactia Observator

la 30.12.2021, 15:53

În noaptea de joi spre vineri cerul va fi noros și temporar va ploua slab, pe arii în general restrânse în vest și nord-vest și cu totul izolat în centru și nord-est. La munte se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini mari, cu precădere în masivele nordice va ninge. Pe spații mici vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări din a doua parte a nopții la munte, în special la altitudini mari, cu rafale de peste 60...70 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. În zonele joase de relief din sud și sud-est, local va fi ceață, trecător posibil asociată pe suprafețe mici cu burniță. Temperaturile minime se vor situa între -4 și 4 grade.

Vremea pe 31 decembrie 2021

Valorile termice, în creștere față de intervalul anterior, vor caracteriza o vreme caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă în sud-vest. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, în nord-vest, local în nord și pe arii restrânse în restul teritoriului. La munte precipitațiile vor fi sub formă de ploaie determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini mari, cu precădere în masivele nordice vor fi mixte. Pe suprafețe mici, în nord-vest, se vor înregistra cantități de apă de 10...15 l/mp.  În zonele joase de relief din sud și sud-est va fi ceață posibil asociată trecător cu burniță, local în primele ore ale zilei și pe arii restrânse noaptea. Izolat se mențin condițiile de polei în orele dimineții, cu precădere în Moldova. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste unde rafalele vor depăși 70...80 km/h, iar pe arii restrânse, și la viteze mult mai mici, ziua și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 12 grade, iar cele minime între 0 și 7 grade.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Cerul va avea înnorări, iar în primele ore ale zilei și din nou, îndeosebi din a doua parte a nopții se va semnala ceață, trecător posibil asociată cu burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua anterioară va fi de 5...6 grade, iar cea minimă de 2...3 grade.

Vremea la munte

Valorile termice, în creștere față de intervalul anterior, vor caracteriza o vreme caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi sub formă de ploaie, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini mari, cu precădere în Carpații Orientali, vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în special pe creste, unde rafalele vor depăși 70...80 km/h.

Vremea de Revelion

În acest an, în Capitală, vom avea parte de un Revelion fără zăpadă, cu temperaturi pozitive. Minimele de 0 la 7 grade la nivelul țării sunt temperaturi obișnuite pentru o zi de final de decembrie, nu pentru o noapte de la sfârșitul acestei luni. 

Inclusiv în cele mai reci locuri din țară vor fi temperaturi pozitive. Pe data de 1 ianuarie sunt anunțate 13 grade în Capitală și 16 grade la nivelul țării. Veste bună, însă, pentru amatorii sporturilor de iarnă. Zăpada se va menține la altitudini de peste 1.500m. 

Totodată, sunt anunțate temperaturi de peste 10 grade în primele zile ale lunii, dar din data de 6 ianuarie, vremea se răcește, fiind așteptate temperaturi sub 7 grade. Pentru jumătatea lunii ianuarie se preconizează o vreme normală pentru această perioadă, cu temperaturi de până la 3 grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Vremea 31 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Revelion și în ultima zi din an