Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 10 octombrie 2022. Va fi frumos în toată țara, deși temperaturile scad ușor în sud și sud-est

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 10 octombrie 2022.

de Redactia Observator

la 09.10.2022, 16:06

peisaj de toamnă în România la Lacul Sfânta Ana din Transilvania
Vremea 10 octombrie 2022. Va fi frumos în toată țara, deși temperaturile scad ușor în sud și sud-est - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Vremea va fi în general frumoasă, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi slabe, ziua în zona Carpaților Meridionali și în Munții Banatului, iar noaptea în extremitatea de sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului.

Valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă în regiunile sudice și sud-estice, astfel că la nivelul întregii țări vor fi maxime cuprinse între 15 și 23 de grade și minime în general între 1 și 11 grade. Dimineața și noaptea pe arii restrânse se va forma ceață, iar spre finalul intervalului în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi condiții de brumă.

Prognoza meteo București

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat pe parcursul zilei și în general slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6...8 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpații Meridionali și în Munții Banatului, unde izolat vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în masivele sud-vestice. Valorile de temperatură vor fi în scădere ușoară față de intervalul precedent.

Vremea în Europa

În vestul și sudul Europei, în vestul și sud-vestul Peninsulei Scandinaviei și în zonele situate la nord-est de Marea Neagră, cerul va avea înnorări temporare, local va ploua, iar izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. În zonele învecinate vestului și centrului Mării Mediterane, ploile vor fi și sub formă de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice. În Munții Scandinaviei și pe crestele Munților Alpi, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

În restul continentului, vremea va fi în general frumoasă, cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în regiunile nordice și nord-vestice, în cele învecinate Mării Negre și în cele situate la nord de aceasta. Temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în partea estică și de sud-vest a Europei și o creștere ușoară în cea central-vestică și central-nordică. În zonele joase de relief, dimineața, pe suprafețe mici va fi ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 10 octombrie 2022. Va fi frumos în toată țara, deși temperaturile scad ușor în sud și sud-est