Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 11 aprilie 2022. Temperaturi scăzute și vânt în toată țara

Vremea 11 aprilie 2022. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 11 aprilie.

de Redactia Observator

la 10.04.2022, 15:42

nori pe cer
Vremea 11 aprilie 2022. Temperaturi scăzute și vânt în toată țara - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În noaptea de duminică spre luni vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. În sudul, centrul și estul țării cerul va fi mai mult noros, iar în rest se va degaja treptat. Va continua să plouă în Muntenia, Dobrogea, local în Oltenia, Moldova și Transilvania și numai cu totul izolat în rest. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe arii restrânse însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă. Trecător se vor semnala precipitații mixte și în Transilvania și în zona deluroasă a Moldovei. Temporar vântul va avea intensificări în estul, sud-estul țării și în extremitatea de sud-vest, local cu viteze în general de 50...60 km/h, iar pe crestele montane, în special ale Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade. Spre dimineață se va produce brumă, în Maramureș și pe arii restrânse în Crișana, Banat și în nordul Transilvaniei.

Cum va fi vremea luni 10 aprilie 2022

Vremea se va menține rece pentru a doua decadă a lunii aprilie, deși în mare parte din țară, valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate față de ziua precedentă. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 16 grade, iar cele minime, preponderent negative în regiunile intracarpatice, local în Moldova și în zona subcarpatică a Munteniei și Olteniei unde se va produce brumă, se vor situa, în general, între -6 și 4 grade. Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporare, dar numai pe arii restrânse ploi slabe. La munte trecător va mai ninge, iar în dealurile subcarpatice, vor fi posibile precipitații mixte. În estul, sud-estul și sud-vestul țării, vântul va avea intensificări, cu viteze de 55...60 km/h și temporar peste 70 km/h, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea și estul Munteniei, iar pe arii mai restrânse și la intensitate mai redusă și în rest. În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va continua să sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată. Noaptea cerul se va însenina în toate regiunile, cu excepția zonelor de munte unde vor mai fi înnorări și izolat fulguieli, iar vântul va diminua semnificativ din intensitate. În zonele joase, mai ales noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea se va menține rece pentru a doua decadă a lunii aprilie. Temperatura maximă va fi de 14...15 grade, iar cea minimă de 2...3 grade, mai scăzută în zona periferică, până la 0 grade unde vor fi condiții de brumă.  Ziua cerul va prezenta înnorări și vor mai fi posibile ploi slabe, iar seara și noaptea va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări și local vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare ziua și izolat fulguieli pe parcursul nopții. În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare ziua, cu rafale de peste 90 km/h, spulberând zăpada, iar noaptea va slăbi în intensitate. Valorile de temperatură vor fi mai coborâte decât în intervalul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Vremea » Vremea 11 aprilie 2022. Temperaturi scăzute și vânt în toată țara