Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 12 februarie 2022. Se răcește afară, primăvara mai are de așteptat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 12 februarie 2022.

de Redactia Observator

la 11.02.2022, 16:16

În noaptea de vineri spre sâmbătă cerul se va înnora treptat în vestul, nordul și centrul țării, unde local vor fi precipitații slabe -predominant sub formă de ninsoare la munte, mixte în Maramureș, estul Transilvaniei și nordul Moldovei și ploi în rest. Pe alocuri vor fi condiții de polei. În sud și sud-est, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre dimineață. Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale și vor fi cuprinse între -4 și 6 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona de munte, iar temporar și în estul și sud-vestul teritoriului și pe arii restrânse în rest. Izolat va fi ceață.

Cum va fi vremea sâmbătă 11 februarie 2022

Vremea se va răci față de ziua precedentă, iar în regiunile estice și sud-estice vor fi intensificări ale vântului ce vor amplifica senzația de frig. Astfel, la nivelul întregii țări, temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, iar cele minime vor fi de la -12...-10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 3 grade în vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în primele ore ale intervalului în centrul, estul și sud-estul teritoriului, precum și în zona de munte, iar noaptea îndeosebi în sud-vest.

Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde pe arii restrânse va ninge, în jumătatea de nord a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei, izolat vor fi fulguieli sau lapoviță, iar în dealurile subcarpatice ale Munteniei și Olteniei, precum și în sudul Banatului sunt posibile precipitații mixte și polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari în Carpații Meridionali, ziua temporar și în est și local în sud, iar noaptea mai ales în sud-vest. În zonele joase, dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va prezenta înnorări îndeosebi pe parcursul zilei, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 7...9 grade, iar cea minimă de -3...-1 grad.

Vremea la munte

Vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și de Curbură unde probabilitatea pentru ninsori slabe va fi mai ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi la altitudini mari în Carpații Meridionali. Pe văi și în depresiuni vor fi condiții de ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Vremea » Vremea 12 februarie 2022. Se răcește afară, primăvara mai are de așteptat