Antena Meniu Search
x

Vremea 12 februarie. "Bestia Estului" deasupra României, temperaturile scad dramatic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 12 februarie. Vremea se răcește brusc și accentuat, iar temperaturile minime ating -20 grade Celsius în depresiunile Transilvaniei. De asemenea, sunt așteptate ninsori pe ari extinse și intensificări ale vântului.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 11.02.2021, 18:49

vreme rece în România
Vremea, vineri, 12 februarie 2021 - Lucian Muntean via Hepta
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

Vremea în noaptea de joi spre vineri. Ger și ninsori

Vremea se va răci accentuat în toată ţară. Astfel, temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -13 şi -3 grade, cu cele mai scăzute valori în vestul, nordul, nord-estul şi centrul teritoriului, unde va fi ger. Cerul va fi mai mult noros.

Pe arii extinse vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent. Local cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15...25 l/mp. Izolat vor fi condiţii de polei. Excepţie vor face Oltenia şi vestul Munteniei, unde astfel de fenomene vor fi posibile pe suprafeţe mici.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzaţia de frig, cu viteze de 55...65 km/h şi temporar peste 70...80 km/h, mai ales în regiunile sudice, estice şi centrale, iar la munte, la altitudini mai mari de 1500 m va sufla tare, cu peste 100...120 km/h în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură. 

În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureş şi la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Vremea vineri 11 februarie pe regiuni

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special la începutul zilei în vest, nord şi centru, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării. 

Temperaturile maxime se vor încadra între -12 grade în nordul Moldovei, Maramureş şi Transilvania şi 1 grad în centrul şi sudul Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî sub -20 de grade.

Cerul va fi temporar noros şi vor fi ninsori în general slabe, local la munte, în est, sud-est, centru şi izolat în rest. 

Vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, amplificând senzaţia de frig, cu viteze mai mari la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăşi 120...130 km/h, precum şi în est, sud şi centru, în general cu 55...75 km/h.

Pe alocuri ninsorile vor fi viscolite şi zăpada spulberată. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo pentru București

Vremea va deveni deosebit de rece, cu o maximă a temperaturii aerului ce nu va depăşi 0...1 grad. În prima parte a zilei vor mai fi înnorări şi temporar va ninge, apoi cerul va fi mai mult degajat.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales în orele după-amiezii, cu rafale de 45...55 km/h, amplificând senzaţia de frig.

Spre orele dimineţii în zona periurbană va fi ger, astfel că minima termică va fi de -10...-8 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi geroasă pe tot parcursul intervalului. Cerul va fi temporar noros şi, local şi temporar va mai ninge slab. 

Vântul va continua să prezinte intensificări, cu rafale ce vor depăşi 100...120 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, viscolind sau spulberând zăpada, ceea ce va duce la scăderea considerabilă a vizibilităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Vremea 12 februarie. "Bestia Estului" deasupra României, temperaturile scad dramatic