Antena Meniu Search
x

Vremea pe 12 mai. ANM anunţă ploi în weekend, dar şi luni

Vremea pe 12 mai 2018 este ploioasă şi vor fi descărcări electrice, anunţă meteorologii, care au actualizat prognoza meteo. Potrivit ANM, va ploua şi duminică, dar şi luni în toată ţara, când vor scădea temperaturile.

Vremea pe 12 mai este ploioasă şi vor fi descărcări electrice, anunţă meteorologii, care au actualizat prognoza meteo. Potrivit ANM, va ploua şi duminică, dar şi luni în toată ţara, când vor scădea temperaturile.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi posibil descărcări electrice, pe arii restrânse în jumătatea de sud-vest a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Prognoza meteo arată temperaturi minime situate între 6 şi 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vremea 12 mai în ţară

Sâmbătă, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, ziua în jumătatea de sud-vest a ţării, iar noaptea mai ales în nord-est. Vor fi condiţii de grindină şi izolat se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate.

Pe acelaşi subiect
Harta cu vremea pe 12 mai în România

HARTĂ: Temperaturile estimate în ţară pe 12 mai | Sursa: ANM

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18...19 grade pe litoral şi în nordul Moldovei şi 28...29 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 1...2 grade, unde vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo pe 13 mai

Vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, pe arii extinse în jumătatea de est a ţării şi local în rest. Izolat se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate.

Harta furnizată de ANM cu prognoza pe 13 mai

HARTĂ: Prognoza meteo pentru duminică în România | Sursa: ANM

Vântul va avea unele intensificări în nordul, nord-estul ţării şi la munte, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 26 de grade, iar cele minime între 5 şi 14 grade.

Prognoza meteo pentru luni, 14 mai

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice diurne se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării, chiar uşor mai scăzute în nord-est.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi în timpul zilei se vor semnala averse şi izolat descărcări electrice în regiunile sud-sud-vestice, nord-nord-estice şi centrale precum şi în zonele montane şi pe arii restrânse în rest, iar în a doua parte a intervalului, în special în vest şi sud-vest.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

VIDEO: Evoluţia precipitaţiilor în România pentru sâmbătă, duminică şi luni | Sursa: Facebook/Meteoplus

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în partea centrală şi de răsărit a teritoriului, pe crestele montane, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 25 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade, arată ANM.

Vremea 12 mai în Europa

Pe continent, vremea e predominant frumoasă, cu cerul mai mult senin sau degajat va fi în primele câteva ore în ţările balcanice şi parţial în cele central-estice, iar pe timp mai îndelungat - în nord-vestul Rusiei. Treptat, nebulozitatea se va accentua în regiunile vestice şi centrale - unde va evidenţia fronturi atmosferice ample -, pe când în restul continentului formaţiunile noroase vor fi asociate şi cu situaţia sinoptică favorizând creşterea instabilităţii atmosferice. 

Harta ANM cu vremea pe 12 mai 2018 în Europa

HARTĂ: Temperaturile pentru sâmbătă în Europa | Sursa: ANM

Ploi abundente se preconizează pentru nord-estul Spaniei şi sud-vestul Franţei, iar unele mai slabe vor fi local în restul acesteia, în Italia şi în ţările centrale şi izolat sau pe alocuri - în restul Europei, cu excepţia unei zone extinse de la sud de Marea Baltică, unde regimul pluvial va fi nesemnificativ. Instabilitatea va favoriza declanşarea unor averse (dintre care unele vor fi torenţiale) şi fenomenelor caracteristice acestui context. Viteze relativ mari şi intensificări susţinute va avea vântul pe ocean, la nord-vest de Arhipelagul Britanic, împrejurul Peninsulei Iberice şi în estul Mării Mediterane.

Vânt în general moderat se va înregistra în vestul Rusiei şi pe celelalte suprafeţe marine, iar cu precădere lent se va desfăşura circulaţia aerului în restul Europei. Vremea va fi şi uşor mai caldă decât în intervalul anterior, excepţia de la aceasta constituindu-se, însă, în nord-vest - unde va fi sesizată o răcire modestă, de asemenea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea pe 12 mai. ANM anunţă ploi în weekend, dar şi luni