Antena Meniu Search
x

Vremea 12 martie 2021. Rămâne deosebit de rece în toată țara, deși temperaturile urcă ușor

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 12 martie. Vremea va rămâne deosebit de rece, deși există o ușoară tendință de încălzire. Temperaturile minime coboară până la -7 grade Celsius.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 11.03.2021, 18:22

vremea 12 martie
Vremea, vineri, 12 martie 2021 - Shutterstock
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

În cursul nopții cerul se va înnora treptat în cea mai mare parte a țării. Îndeosebi din a doua parte a nopții vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales ploi și lapoviță în regiunile vestice și predominant ninsori în cele nordice, nord-vestice și pe spații mai mici în cele centrale. Pe alocuri se va depune polei. În Munții Apuseni și în jumătatea de nord a Carpaților Orientali va ninge, iar vântul se va intensifica treptat, mai ales la altitudini mari, cu rafale în general de 70...80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În restul teritoriului vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în vest și est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -10...-8 grade, local, în Muntenia și estul Transilvaniei și 3...4 grade în sudul Banatului. Cu precădere în regiunile sudice, pe arii restrânse, va fi ceață.

Vremea vineri 12 martie 2021

Vremea se va încălzi ușor față de intervalul precedent, dar îndeosebi în regiunile extracarpatice, local, se va menține deosebit de rece. Cerul va avea înnorări temporare în sud și va fi mai mult noros în restul teritoriului. În cursul zilei, temporar, se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ninsoare la munte, în general moderate cantitativ în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, precum și în Maramureș, unde se va depune strat de zăpadă mai consistent, sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie în Transilvania și Moldova și mai ales ploi în Banat și Crișana.

Citește și:

Noaptea aria precipitațiilor va fi în extindere îndeosebi în vestul și centrul țării, vor fi ploi în zonele joase și predominant lapoviță și ninsori la munte. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări în zona montană, unde la altitudini în general de peste 1500 m, temporar vor fi rafale de peste 80...90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată, dar ziua și în majoritatea regiunilor, local cu viteze în general de 50...60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 5 grade.

Prognoza meteo București

Vremea va fi în continuare deosebit de rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, dimineața vor fi condiții de ceață, iar spre sfârșitul nopții este posibil să plouă slab, favorizând depunerea de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de -6...-3 grade.

Vremea la munte

Vremea se va încălzi ușor față de intervalul precedent, dar se va menține rece. Cerul va fi mai mult noros și, temporar, se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, ziua, în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, unde se va depune strat de zăpadă mai consistent. Vântul va avea intensificări, mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde în prima parte a intervalului vor fi rafale de peste 80...90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 12 martie 2021. Rămâne deosebit de rece în toată țara, deși temperaturile urcă ușor