Antena Meniu Search
x

Vremea 15 martie. Meteorologii anunță ploi la început de săptămână

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 15 martie. Vremea va fi în general închisă și sunt așteptate ploi în sudul, centrul și estul țării. La munte va ninge și se va depune un nou strat de zăpadă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.03.2021, 15:42

vremea 15 martie
Vremea, luni, 15 martie 2021 - Shutterstock (imagine ilustrativă)
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

În noaptea de duminică spre luni cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în vest, nord, centru și sud-vest. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp. La munte vor fi precipitații mixte, iar pe creste mai ales ninsori, în special în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde se va depune un strat mai consistent de zăpadă. Lapovițe și ninsori vor fi spre sfârșitul nopții și în Maramureș și Transilvania. Izolat se va depune polei. în celelalte regiuni, înnorările vor fi doar temporare și numai pe arii restrânse va ploua slab, dar pe alocuri va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în vest și la munte, cu viteze în general de 45...60 km/h, spulberând zăpada pe crestele montane înalte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade.

Vremea luni 15 martie 2021

Vremea va fi în general închisă și se vor semnala precipitații în sudul, centrul și estul țării, iar ziua, pe arii mai restrânse, și în rest. Vor fi ploi (ce vor avea caracter de aversă în Muntenia și Dobrogea, unde, trecător, se vor semnala descărcări electrice), cu tendință de transformare, mai ales noaptea, în lapoviță și ninsoare în Transilvania, Maramureș, vestul Moldovei și izolat în zona subcarpatică din celelalte regiuni. La munte, treptat, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. Izolat, vor fi condiții de polei.

Vântul va sufla în general moderat, temporar cu intensificări mai ales în vest și sud, iar noaptea în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali se vor atinge 60...70 km/h la rafală, iar ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime se vor situa, în general, între 1 și 7 grade. Dimineața, pe arii restrânse în est și sud-est și cu totul izolat în rest, se va semnala ceață.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Vremea va deveni instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, îndeosebi după-amiaza și noaptea, vor fi ploi, mai ales averse, posibil moderate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre seară și la începutul nopții. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în ziua precedentă, va fi de 14...15 grade, iar cea minimă de 4...5 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte

Vremea va fi în general închisă și vor fi precipitații pe arii relativ extinse. Treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. Izolat, vor fi condiții de polei. Vântul va sufla în general moderat, temporar cu intensificări, iar noaptea în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali se vor atinge 60...70 km/h la rafală și ninsoarea va fi viscolită. Valorile termice vor fi în scădere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Vremea » Vremea 15 martie. Meteorologii anunță ploi la început de săptămână