Antena Meniu Search
x

Vremea 15 octombrie. Temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă. Ploi în cea mai mare parte a ţării

Vremea continuă să fie deosebit de rece pentru această perioadă, mai ales în partea de sud a ţării. Nu scăpăm însă nici de ploi.

de Redactia Observator

la 14.10.2021, 15:25

Vremea 15 octombrie. Temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă. Ploi în cea mai mare parte a ţării - Shutterstock

La noapte, cerul va fi variabil în nordul şi nord-vestul ţării, unde spre dimineaţă, izolat vor fi condiţii de ceaţă şi brumă. În restul teritoriului cerul va fi mai mult noros şi va ploua în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi pe arii restrânse în Moldova, Transilvania şi în Banat. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsoarile şi se va depune strat de zãpadã. Cantităţile de apă vor depăşi local 10...15 l/mp şi izolat 20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice unde vor fi viteze de 35...40 km/h. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 0 şi 8 grade.

Vremea 15 octombrie în ţară

Vremea va fi predominant închisă şi deosebit de rece pentru această perioadă îndeosebi în sudul ţării. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului şi izolat în rest. În zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, la altitudini mari, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. În Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului şi în Dobrogea, precum şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 15...20 l/mp şi pe arii restrânse 30...35 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice unde vor fi viteze de 45...55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime se vor situa în general între 4 şi 12 grade . Izolat vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va scădea.

Vremea 15 octombrie în Capitală

Pe acelaşi subiect

La noapte, cerul va fi noros, temporar va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă de 10...15 l/mp. Vântul va sufla în general moderat şi se vor atinge viteze de 35...40 km/h. Temperatura minimă va fi de 6...7 grade.

Vremea va fi închisă şi deosebit de rece. Temporar va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă de 15...20 l/mp. Vântul va avea unele intensificări şi se vor atinge viteze de 45...55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă de 7...9 grade. Presiunea atmosferică va scădea.

Vremea 15 octombrie la munte

Cerul va fi mai mult noros şi va ploua în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, la altitudini mari vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare, iar cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi pe arii restrânse 30...35 l/mp. În restul zonei montane înnorările vor fi temporare, iar precipitaţiile, în general slabe cantitativ, se vor semnala local, mai ales noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperatura aerului se va mentine la valori comparabile cu cele din ziua anterioară şi vor caracteriza o vreme deosebit de rece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 15 octombrie. Temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă. Ploi în cea mai mare parte a ţării