Meniu LIVE
Search
x

Vremea 17 februarie. Valori termice scăzute în cea mai mare parte a ţării. Ger în Capitală

În noaptea de marţi spre miercuri, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în centrul, estul şi local în sudul ţării. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -15 şi -5 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

De Monica Palade la 16.02.2021, 21:12
  • Vremea continuă să fie deosebit de rece pentru această perioadă

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul, nordul, centrul şi nord-estul ţării, dar numai izolat va fulgui. Vântul va sufla slab până la moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane, iar la începutul nopţii şi în zona litoralului. Izolat vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură.

Vremea 17 februarie în ţară

Valorile termice, îndeosebi cele nocturne, vor fi semnificativ mai ridicate decât cele din intervalul precedent, dar la începutul zilei vremea va fi încă deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 4 grade. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii, după orele amiezii în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, iar noaptea şi în sud-est. Vor fi ninsori, iar îndeosebi în regiunile nord-vestice se va depune strat nou de zăpadă, dar temporar se vor semnala şi ploi sau lapoviţă, ce vor favoriza pe alocuri depunerile de polei.

La munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 10...15 l/mp, cu o probabilitate mai ridicată în zona Carpaţilor Meridionali, unde pe creste, din prima parte a nopţii vântul se va intensifica treptat, cu rafale de peste 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. În restul teritoriului, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în extremitatea de sud-vest. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va fluctua usor la valori inalte, de regim slab anticiclonic.

Vremea 17 februarie în Capitală

La noapte, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în zona preorăşenească. Temperatura minimă va fi de -9...-7 grade, mai scăzută la periferie, până în jurul valorii de -11 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. 

Miercuri, 17 februarie, vremea se va încãlzi semnificativ faţă de intervalul precedent, dar la începutul zilei va fi încă deosebit de rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă de joi dimineaţa va fi de -2...0 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi noaptea, când vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat. Presiunea atmosferică va fi aproape staţionară la o valoare puţin mai mare decât cea normală.

Vremea 17 februarie la munte

Valorile termice vor fi în creştere faţă de intervalul precedent, totuşi la începutul zilei vremea va fi foarte rece, geroasă în majoritatea masivelor. Cerul va avea înnorări şi vor predomina ninsorile, la început în masivele nordice şi nord-vestice, apoi şi în restul zonei montane.

Cantităţile de precipitaţii vor depãşi 10...15 l/mp, cu o probabilitate mai ridicată în zona Carpaţilor Meridionali, unde pe creste, din prima parte a nopţii vântul se va intensifica treptat, cu rafale de peste 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Izolat şi trecător vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciurã. Plafonul jos de nori, transportul de zăpadă şi ceaţa vor determina temporar diminuarea vizibilităţii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 17 februarie. Valori termice scăzute în cea mai mare parte a ţării. Ger în Capitală