Antena Meniu Search
x

Vremea 17 ianuarie. Vremea se încălzeşte, temperaturi şi de 12 grade

Vremea pe 17 ianuarie va prezenta o încălzire faţă de perioada precedentă, iar temperaturile se vor situa peste cele caracteristice datei în majoritatea zonelor, cu precădere în sud-vest.

Vremea pe 17 ianuarie va prezenta o încălzire faţă de perioada precedentă, iar temperaturile se vor situa peste cele caracteristice datei în majoritatea zonelor, cu precădere în sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0...2 în zonele cu ceaţă mai persistentă din sudul Moldovei şi 11...12 grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 şi 3 grade.

Noaptea de miercuri spre joi: Deşi în diminuare faţă de intervalul precedent, intensificările de vânt se vor menţine în zonele de munte, cu rafale în general de 60...70 km/h, iar pe creste temporar peste 80...90 km/h, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Ninsorile vor fi izolate şi slabe, în special în Carpaţii Orientali. În celelalte regiuni vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate la începutul nopţii. Cerul va fi variabil în sud-vestul şi sudul ţării şi mai mult noros în rest, dar numai pe spaţii mici vor mai fi precipitaţii slabe, mixte în Maramureş, Transilvania şi Moldova.

Pe acelaşi subiect

Izolat vor fi condiţii de polei şi se va forma gheţuş. Temperaturile minime, mai ridicate decât în nopţile precedente, se vor încadra între -7 şi 2 grade. Izolat va fi ceaţă.

Vremea 17 ianuarie în țară

Joi, vremea va fi mai caldă decât în intervalul precedent, cu temperaturi peste cele caracteristice datei în majoritatea zonelor, cu precădere în sud-vest.

Harta ANM cu temperaturile pentru 17 ianuarie 2019

Înnorările vor fi persistente în Maramureş, Crişana, nord-vesul Transilvaniei unde vor fi precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie - izolate pe timpul zilei şi locale noaptea, iar în zona montană aferentă acestor regiuni vor predomina ninsorile.

În restul ţării cerul va fi variabil, dar mai ales dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse în sud şi în est, precum şi în zonele depresionare va fi ceaţă sau nebulozitate stratiformă, posibil asociată cu burniţă.

Izolat, în primele ore ale zilei şi pe timpul nopţii se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Munţilor Apuseni şi a Carpaţilor Orientali, unde va spulbera temporar zăpada.

Prognoza meteo anunţă că temperaturile maxime se vor încadra între 0...2 în zonele cu ceaţă mai persistentă din sudul Moldovei şi 11...12 grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 şi 3 grade.

Prognoza meteo în București pe 17 ianuarie

Potrivit ANM, în Capitală cerul va fi variabil, însă dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3...5 grade, iar cea minimă de -7...-5 grade.

Presiunea atmosferica va scădea uşor, la o valoare mai mică decât cea normală.

Cum va fi joi la munte

Valorile termice, în special cele diurne, vor fi mai ridicate decât în intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde pe arii relativ restrânse, cu precãdere în partea a doua a intervalului, vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în special la altitudini mari, unde va spulbera temporar zãpada. Izolat vor fi condiţii de polei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 17 ianuarie. Vremea se încălzeşte, temperaturi şi de 12 grade