Antena Meniu Search
x

Vremea 17 ianuarie 2022. Vijelii în toată țara, rafalele de vânt ating 120 de kilometri pe oră

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 17 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 16.01.2022, 15:39

peisaj de iarnă în România
Vremea 17 ianuarie 2022 - Shutterstock

În noaptea de duminică spre luni în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării nebulozitatea va fi persistentă, iar în rest cerul va fi variabil. Îndeosebi în a doua parte a nopții va ninge slab în Maramureș și pe arii mai restrânse în Crișana și nordul Transilvaniei. În Câmpia de Vest, pe alocuri se va semnala ceață, iar trecător burniță și polei. Vântul se va intensifica la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 70...80 km/h, iar spre dimineață, local și în sud-vest, sud-est și centru, în general cu viteze de 40...50 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 0 grade pe litoral.

Cum va fi vremea luni, pe 17 ianuarie 2022

Vremea va fi vântoasă în toată țara. La munte, în special pe creste, rafalele vor depăși 90...120 km/h spulberând zăpada și determinând reducerea semnificativă a vizibilității, iar în restul zonelor vor fi viteze, în general, între 50 și 70 km/h. Cerul va fi variabil, cu înnorări și precipitații în vestul, nordul și centrul teritoriului, iar noaptea, local în est și izolat și în rest. Va ninge viscolit, moderat cantiativ la munte (10...15 l/mp), unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, dar și în Maramureș și în Transilvania, iar în restul zonelor se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, îndeosebi în regiunile extracarpatice, astfel, la nivelul întregii țări, maximele se vor încadra între -2 și 8 grade, iar cele minime între -9 și 2 grade. Dimineața, pe arii restrânse, îndeosebi în Câmpia de Vest, va mai fi ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Valorile termice se vor situa peste normele caracteristice perioadei, dar vântul se va intensifica treptat, în special după orele amiezii, când va avea rafale de 45...55 km/h. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul nopții, când vor fi posibile precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Temperatura maximă va fi de 6...8 grade, iar cea minimă de -1...1 grad.

Vremea la munte

Vremea se va înrăutăți, iar aria ninsorilor - local moderate cantitativ (10...15 l/mp) - va fi în extindere. Va fi viscol, mai ales la altitudini de peste 1700 m, unde rafalele vor depăși 90...120 km/h, spulberând zăpada și determinând reducerea semnificativă a vizibilității.

Cum va fi vremea în Europa

În regiunile estice, centrale și nord-vestice ale continentului - de la Munții Ural până la Carpați, până în Germania, Franța, Norvegia și Suedia- va predomina aspectul închis al vremii și totodată se vor semnala precipitații pe suprafețe mari. În restul Europei va fi mai plăcut, în condițiile cerului variabil - și chiar mai mult senin în Peninsula Iberică, în Arhipelagul Britanic și în Finlanda - și regimului pluvial nesemnificativ, reprezentat de astfel de fenomene slabe și cel mult pe alocuri în sud-estul balcano-elen, în sudul Italiei, în Franța și în Țările de Jos. Majoritatea precipitațiilor vor avea forma de ninsoare, unele mixte urmând a fi în acele zone sud-estice și sud-vestice. Mai abundente vor fi unele ninsori din regiunea dintre Germania și România. Vânt puternic se va observa pe Marea Baltică, intensificări susținute va avea pe ocean la vest de peninsulele Scandinavica și Iberică, la nord și la vest de Arhipelagul Britanic, pe Marea Nordului, în vestul celei Mediterane și împrejurul celei Baltice, în vestul Rusiei, în Ucraina și pe Marea Neagră; iar cu precădere slab va fi vântul în Spania, Franța și probabil în țările balcanice. Față de ziua precedentă, vremea din sud-vestul continentului va fi ușor mai caldă, iar în rest - mai rece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 17 ianuarie 2022. Vijelii în toată țara, rafalele de vânt ating 120 de kilometri pe oră