Antena Meniu Search
x

Vreme 16 ianuarie 2022. Prognoza meteo pe regiuni, în București și la munte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 16 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 15.01.2022, 16:59

peisaj de iarnă în România
Vreme 16 ianuarie 2022. Prognoza meteo pe regiuni, în București și la munte - Shutterstock

În noaptea de sâmbătă spre duminică valorile termice vor fi negative în toate regiunile, cu minime ce se vor situa, în general, între -10 și -2 grade. În vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării va fi nebulozitate joasă sau ceață cu chiciură, pe arii restrânse asociată cu burniță și depuneri de polei. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorări și doar izolat condiții de ninsoare slabă în zonele montane. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în primele ore la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali unde rafalele vor mai depăși 70...80 km/h, dar și în Moldova, cu viteze de până la 40...45 km/h.

Cum va fi vremea pe 16 ianuarie 2022

Cerul va avea înnorări persistente, în prima parte a intervalului în vestul țării unde local va fi ceață, iar mai ales spre seară și noaptea și în nord și centru unde pe arii restrânse vor fi mai ales ninsori. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar probabilitatea de precipitații redusă. Pe alocuri vor fi condiții de ceață, trecător asociată cu burniță și polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în partea a doua a intervalului la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar pe areale mai mici și în sud-vest, sud-est și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și dealurile Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 grade în depresiunile intramontane și 0 grade pe litoral.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a intervalului, apoi va deveni variabil cu unele înnorări. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în intervalul anterior, va fi de 4...5 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade, ușor mai coborâtă în zona periurbană.

Vremea la munte

Cerul va fi variabil ziua, cu înnorări în a doua parte a intervalului în masivele nordice unde izolat vor fi ninsori slabe. Pe parcursul zilei, vântul va diminua considerabil față de perioada anterioară, însă noaptea vor fi din nou intensificări susținute, mai ales pe creste. Valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei la peste 1500 m și mai ridicate decât mediile multianuale la altitudini mai mici. Dimineața, local, va fi ceață cu chiciură.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări și local vor fi precipitații sub formă de ploaie în regiunile vestice și ploaie lapoviță și ninsoare în cele nordice și central-nordice. Cantități de apă mai însemnate vor fi în vestul Peninsulei Scandinavice. Înnorări ale cerului vor fi și în estul Europei, dar numai izolat va fulgui. În restul continentului, vremea va fi în general frumoasă, iar cerul va fi variabil. Vântul va avea intensificări în nordul Europei, local în vest, centru și est și izolat în rest. Temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în estul și sud-estul continentului și o creștere ușoară în nord și nord-vest. În zonele joase de relief, pe suprafețe mici va fi ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vreme 16 ianuarie 2022. Prognoza meteo pe regiuni, în București și la munte