Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 17 noiembrie 2022. Temperaturi maxime de 4 grade Celsius în nordul Moldovei, 17 în Oltenia și Muntenia

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 17 noiembrie 2022.

de Redactia Observator

la 16.11.2022, 16:30

În nord-estul teritoriului vremea se va răci semnificativ, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor menține în general peste mediile multianuale specifice acestei date. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 4 grade în nordul Moldovei, până spre 16...17 grade în sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și pe litoral, iar cele minime în general între 0 și 8 grade. Înnorările vor fi persistente în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, unde mai ales pe parcursul zilei va ploua pe arii extinse, iar în rest cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe alocuri mai ales la începutul intervalului. În nordul Carpaților Orientali treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă, iar precipitații mixte se vor semnala și în zona montană înaltă din rest, în general la altitudini de peste 1700 m,  precum și în nordul Moldovei și posibil în estul Transilvaniei. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar temporar mai ales după-amiaza și în regiunile sudice. Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Cerul va prezenta înnorări, iar în prima parte a zilei temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări după-amiaza. Valorile termice se vor situa peste normele climatologice, astfel temperatura maximă va fi de 13...15 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 4 grade. Pe parcursul nopții vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Vremea se va răci semnificativ în nordul Carpaților Orientali unde nebulozitatea va fi persistentă, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. În restul masivelor, valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, cerul va prezenta înnorări temporare și va ploua mai ales pe parcursul zilei, iar precipitații mixte se vor semnala în general la altitudini de peste 1700 m. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă,  în special în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 60...70 km/h.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor și se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, local însemnate cantitativ, în vestul, nord-estul, estul, centrul și sudul Europei. Îndeosebi în zonele montane aferente precum și în partea de nord-est vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în regiunile vestice, în partea central-nordică a Europei precum și în sud-est și izolat în rest. Temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în general în nordul, nord-estul și centrul continentului, în extremitatea de sud vor crește ușor, iar în rest nu se vor modifica semnificativ. În zonele joase de relief, local va fi ceață sau nebulozitate cu plafon jos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 17 noiembrie 2022. Temperaturi maxime de 4 grade Celsius în nordul Moldovei, 17 în Oltenia și Muntenia