Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 18 februarie 2022. Temperaturi mai scăzute și vânt în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 17 februarie 2022.

de Redactia Observator

la 17.02.2022, 16:38

În noapte de joi spre vineri vremea va fi vântoasă. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații, pe arii relativ extinse în sudul, estul, centrul țării și izolat în rest. Acestea vor fi mixte în Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei și ploi în rest. În zonele montane vor predomina ninsorile, la altitudini mari, pe alocuri, mai consistente și cu depunere de strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari, unde rafalele vor fi de peste 100...120 km/h, astfel că va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte redusă. Intensificări ale vântului vor fi local și în zonele mai joase de relief, cu viteze în general de 45...55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 și 10 grade.

Cum va fi vremea vineri, 18 februarie 2022

Valorile termice, în special cele nocturne, vor fi ușor mai scăzute decât în intervalul precedent, iar vremea se va menține vântoasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros. Mai ales ziua și cu precădere în estul, sud-estul și centrul țării, pe alocuri vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie și lapoviță, iar la munte, la altitudini de peste 1400 m, mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, în special la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură, unde la rafală se vor depăși viteze de 100...120 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea foarte scăzută, iar în prima parte a intervalului și în restul teritoriului, cu precădere în sud, est și centru, unde local vitezele vor fi de 45...55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 grade în estul Transilvaniei și 7 grade în dealurile Banatului.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Valorile termice se vor menține mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Cerul va fi variabil. Temporar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, cu viteze la rafală în jurul a 55 km/h. Temperatura maximă va fi de 13...14 grade, iar cea minimă de -3...0 grade.

Vremea la munte

Valorile termice, în special cele nocturne, vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent, iar vremea se va menține vântoasă. Cerul va fi temporar noros și mai ales ziua, local, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare la altitudini de peste 1400 m și mixte la altitudini mai mici. Temporar vântul va avea intensificări, în special la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură, unde la rafală se vor depăși viteze de 100...120 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea foarte scăzută, iar în prima parte a intervalului și în restul zonei montane, dar la viteze mai mici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Vremea » Vremea 18 februarie 2022. Temperaturi mai scăzute și vânt în aproape toată țara