Antena Meniu Search
x

Vremea 18 iunie - 15 iulie 2024. Al doilea val de caniculă se instalează în România. ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni

Administraţia Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 18 iunie - 15 iulie 2024. Potrivit specialiștilor, valul de cãldurã se va extinde și se va intensifica, iar disconfortul termic va creşte în cea mai mare parte a ţãrii.

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 07:51

- Profimedia

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marți, 18 iunie, prognoza meteo actualizată pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 18 iunie - 15 iulie 2024.

"În Banat, Oltenia, Muntenia va fi caniculã și indicele temperaturã umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori de la mijlocul acestei săptămâni. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri şi pe alocuri cu averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi condiţii de grindinã şi vijelii, cu precãdere dupã-amiaza şi seara, la munte, în nordul, centrul, estul şi sud-estul teritoriului", spun specialiștii de la ANM.

Vremea 18 – 24 iunie 2024

Articolul continuă după reclamă

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 24 iunie - 1 iulie 2024

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nordice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea 1 - 8 iulie  2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. 

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 8 - 15 iulie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Vremea » Vremea 18 iunie - 15 iulie 2024. Al doilea val de caniculă se instalează în România. ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni