Antena Meniu Search
x

Video Joi va fi cea mai caldă zi din an: 45 de grade resimţite la Bucureşti

Începe o săptămână de foc în toată ţara. Temperaturile cresc zi de zi, până joi, când vor deveni insuportabile, aproape de 45 de grade Celsius la soare. Şansele de răcoare sunt mici: luna aceasta ar putea fi cel mai fierbinte iunie in istoria Pământului. 

de Cristina Tănasă

la 17.06.2024 , 19:48

Al doilea val de caniculă din iunie acoperă aproape tot sudul ţării. 13 județe plus București sunt sub cod galben. De mâine, dogoarea se extinde în alte patru judeţe. Localnici din Turnu Măgurele şi Călăraşi au fiert astăzi - temperatura resimţită a ajuns la 38 de grade Celsius, 37 a fost la Craiova, Râmnicu Vâlcea şi Medgidia. 

Soarele a încins fără milă şi Capitala. 35 de grade celsius au arătat termometrele, dar betoanele şi asflatul au amplificat mult senzaţia de căldură sahariană. În zilele tropicale care ]ncep în Bucureşti, zonele cu parcuri şi ţâşnitori sunt cele mai căutate. La fântânile din Capitală este polul răcorii atunci când oraşul se topeşte la 38 de grade Celsius.

Vezi și

Canicula va atinge apogeul joi la Bucureşti

Canicula va atinge apogeul joi la Bucureşti. Se anunţă 38 de grade Celsius la umbră, dar în soare se vor simţi ca 45. Temperaturile vor creşte zi de zi peste tot în sudul ţării. "În zilele viitoare, valul de căldură va fi intens şi va fi de lungă durată. Astfel că ne vom aştepta la zile de caniculă, cu disconfort termic destul de accentuat", a declarat Sorana Işoiu, meteorolog ANM.

De duminică, temperaturile vor scădea cu cinci grade, dar aerul va rămâne irespirabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Vremea » Joi va fi cea mai caldă zi din an: 45 de grade resimţite la Bucureşti