Antena Meniu Search
x

Galerie foto Capitala şi mai multe judeţe din sudul şi sud-vestul ţării, sub cod galben de caniculă azi şi mâine. ANM anunţă temperaturi de peste 35 de grade la umbră

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben de caniculă, care vizează Capitala şi mai multe judeţe din sudul şi sud-vestul ţării. Potrivit specialiştilor, în zilele viitoare vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi tot mai accentuat, astfel că România se va afla sub inlfuența unui nou val de căldură intens și de lungă durată.

de Redactia Observator

la 17.06.2024 , 10:09

Prima avertizare de caniculă este valabilă luni, 17 iunie, şi vizează temperaturi ridicate şi disconfort termic ridicat în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și local în Dobrogea. 

În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa în general între 33 și 35 de grade. Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

Articolul continuă după reclamă

Sudul şi sud-vestul ţării, sub cod galben de caniculă

Pe acelaşi subiect

O a doua avertizare cod galben este valabilă marţi, 18 iunie, şi anunţă temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat, caniculă. În Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Potrivit ANM, în zilele viitoare vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi tot mai accentuat, astfel că România se va afla sub inlfuența unui nou val de căldură intens și de lungă durată.

Prognoză specială în Bucureşti

17 iunie, ora 9.00 - 18 iunie, ora 9.00

Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în creștere, astfel că indicele temperatură umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17...19 grade.

18 iunie, ora 9.00 - 19 iunie, ora 9.00

Vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat în orele amiezii când indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre seară, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 17...20 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Vremea » Capitala şi mai multe judeţe din sudul şi sud-vestul ţării, sub cod galben de caniculă azi şi mâine. ANM anunţă temperaturi de peste 35 de grade la umbră