Antena Meniu Search
x

Vremea 18 septembrie - 1 octombrie 2023. Aer tropical peste România, ne așteaptă temperaturi de vară, de peste 30 grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 18 septembrie - 1 octombrie 2023. Potrivit specialiștilor, vremea se va încălzi treptat până în 24 septembrie, astfel încât regimul termic va cuprinde valori de la 24 până spre 33 de grade Celsius. 

de Redactia Observator

la 18.09.2023, 13:17

Harta temperaturilor în Europa
- Observator

ANM a emis luni, 18 septembrie 2023, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

"Până spre finalul acestei săptămâni, vremea se va încãlzi în majoritatea zonelor şi va deveni caldã pentru aceastã perioadã în Câmpia de Vest şi în Câmpia Românã. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova. Marți 19 septembrie, vor fi averse însoţite de descãrcãri electrice în Maramureş, Transilvania, Crişana, Banat, Oltenia şi nordul Moldovei. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse se vor înregistra cantitãţi de apã de peste 15...20 l/mp. În restul ţãrii, cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare şi ploi izolate.  Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţã", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

În prima săptămână de prognoză valorile termice nu vor avea variații semnificative de la o zi la cealaltă si se vor situa în general peste normele caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor între 26 și 28 de grade și ale minimelor între 4 și 16 grade. În 24 și 25 septembrie se estimează o răcire, apoi chiar dacă se va mai încălzi ușor, vremea se va menține relativ normală din punct de vedere termic, cu maxime de 24 - 26 de grade și minime de 10 - 12 grade, mediat regional. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în 19, 20 septembrie și din nou în 24 și 25 septembrie.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo în Crișana

Valorile termice diurne vor avea variații pe tot parcursul intevalului, astfel că mediile acestora vor fi cele mai coborâte, respectiv de 26 de grade, în 19, 20, 24, 25, 30 septembrie și 1 octombrie, iar în rest se vor situa între 27 și 29 de grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod normal perioadei. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 14 grade în prima săptămână de prognoză, apoi vor scădea treptat până la 10 grade mediat regional. Sunt prognozate ploi în perioada 18 – 21 septembrie și din nou în 24 și 25 septembrie.

Vremea în Transilvania

În prima săptămână de prognoză valorile termice diurne vor crește de la 24 la 28 de grade mediat regional, dar din 24 septembrie vremea va intra într-un proces treptat de răcire, astfel încât maximele vor ajunge la medii de 22 de grade. Temperaturile minime vor fi, în medie, de 8 - 10 grade, doar în 20, 21, 24 și 25 septembrie vor urca la medii de 12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 19 și 20 septembrie și din nou în 25 și 26 septembrie.

Prognoza meteo în Maramureș

În prima săptămână de prognoză vremea va fi în general caldă, cu medii ale maximelor de 24 - 28 de grade, cele mai scăzute estimate pentru 19 septembrie, iar ale minimelor de 12 - 14 grade. În 24 septembrie se va răci semnificativ, un proces care de altfel va continua ușor până spre finalul intervalului, astfel încât valorile diurne vor fi de la 26 spre 22 de grade, iar cele nocturne de la 14 spre 10 grade, mediate regional. Sunt prognozate ploi în perioada 18 – 21 septembrie și din nou în 24 și 25 septembrie.

Vremea în Moldova

Vremea va fi caldă și în general frumoasă în prima săptămână de prognoză, cu valori termice ce nu vor varia semnificativ de la o zi la cealaltă, astfel încât mediile maximelor se vor situa între 26 și 28 de grade, iar ale minimelor între 12 și 14 grade. În a doua săptămână se va răci ușor dar continuu, până la valori mediate regional ale maximelor de 22 de grade și ale minimelor de 10 grade. Probabilitatea pentru averse va fi scăzută pe aproape tot intervalul de prognoză.

Prognoza meteo în Dobrogea

Vremea va fi în general frumoasă pe tot intervalul de prognoză, iar valorile termice mai ridicate decât în mod normal până în data de 25 septembrie, apoi vor scădea ușor și se vor apropia de cele caracteristice perioadei. Astfel, maximele vor avea medii între 24 și 28 de grade, cu cele mai ridicate în 23 și 24 septembrie, iar minimele între 14 și 16 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi scăzută pe aproape tot parcursul intervalului.

Vremea în Muntenia

Vremea se va încălzi treptat până în data de 24 septembrie, astfel încât regimul termic diurn va varia de la valori mediate regional de 26 până spre 30 de grade, iar cel nocturn de la 12 la 16 grade. După această dată se va răci ușor, maximele vor scădea la medii de 25 de grade, iar minimele la 12 grade. Probabilitatea de apariție a averselor va fi scăzută în cea mai mare parte a intervalului.

Prognoza meteo în Oltenia

În perioada 18 – 23 septembrie vremea va fi în mare parte a regiunii ușor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu medii ale maximelor ce vor crește de la 24 spre 28 de grade și ale minimelor oscilante între 12 și 16 grade. A doua săptămână de prognoză va aduce o ușoară răcorire, astfel încât media valorilor maxime va voborî spre 24 de grade, iar a minimelor spre 12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 19 și 20 septembrie și din nou în 25 și 26 septembrie.

Vremea la munte

Valorile termice vor avea variații pe parcursul intervalului, astfel că, în prima săptămână vor crește treptat, iar în următoarea vor avea tendința de scădere ușoară dar continuă. În aceste condiții, temperaturile maxime vor avea medii între 14 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în 23 septembrie, iar cele minime între 6 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori la finalul perioadei. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 18 – 22 septembrie și din nou în 25 și 26 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Vremea » Vremea 18 septembrie - 1 octombrie 2023. Aer tropical peste România, ne așteaptă temperaturi de vară, de peste 30 grade Celsius