Antena Meniu Search
x
LIVE

Vremea 19 aprilie - 1 mai 2022. Temperaturi de vară în ziua de Paște, meteorologii anunță peste 25 de grade Celsius în weekend

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 19 aprilie - 1 mai 2022. Potrivit specialiștilor, vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea zonelor din ţară, temperaturile urmând să ajungă, de Paște, chiar și la 25 de grade Celsius.

De Redactia Observator la 19.04.2022, 11:37
Harta temperaturilor în Europa
Vremea 19 aprilie - 1 mai 2022. Temperaturi de vară în ziua de Paște, meteorologii anunță peste 25 de grade Celsius în weekend - Observator

ANM a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii anunță că, începând de joi, vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea zonelor din ţară. Revin temperaturile de vară în acest weekend, astfel că de Paște maximele pot atinge chiar și 25 de grade Celsius.

"În acest weekend, de Sărbătorile Pascale, temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 25 de grade. Cel mai cald va fi în Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi în Dobrogea Continentală. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate îndeosebi în vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde local vor fi averse, pe alocuri însoţite de descãrcãri electrice, cu o probabilitate mai mare dupã-amiaza şi noaptea", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

Pe acelaşi subiect

În perioada 18 - 20 aprilie vremea va fi deosebit de rece, media maximelor urmând a se situa în jurul a 11 grade. Ulterior datei de 20 aprilie, temperatura aerului va crește treptat, astfel încât în ziua de 22 aprilie se va ajunge la valori de 18-19 grade în medie, valori ce ulterior vor caracteriza intervalul 23 - 27 aprilie. Din 27 aprilie și până la sfârșitul intervalului, variațiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta, maxima regională caracteristică fiind de 16-18, în medie. Minimele vor fi de 0-1 grad la începutul intervalului, apoi vor fi în creștere până spre valori medii de 8 grade în data de 27 aprilie. Ulterior datei de 27 aprilie și până la sfârșitul intervalului, tendința temperaturii aerului este de scădere ușoară spre medii în jurul a 6 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17 -20 aprilie și din nou în intervalul 22-30 aprilie.

Prognoza meteo în Crișana

Vremea va fi deosebit de rece la începutul intervalului, când media maximelor va fi de 10-11 grade. Ulterior zilei de 20 aprilie, temperatura aerului va crește spre valori medii ale maximelor de 17-18 grade, valori ce vor caracteriza întreg intervalul 22 -27 aprilie, apoi va scădea până spre 16 grade la sfârșitul intervalului. În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperatura va fi de -1...0 grade în primele 3 nopți, apoi va crește până spre 8 grade în 26 aprilie. În perioada 27 aprilie - 01 mai media minimelor va scădea treptat spre valori în jurul a 4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în zilele de 19 și 20 aprilie, apoi în intervalul 22 aprilie - 01 mai.

Vremea în Transilvania

În primele zile ale intervalului vremea va fi deosebit de rece, media maximelor fiind de 8-9 grade. Din 20 aprilie, media maximelor va crește treptat și va ajunge până la 18 grade, în zilele de 24 și 25 aprilie, apoi vremea se va răci, astfel încât până la sfârșitul intervalului temperatura aerului va scădea până spre 14 grade, în medie. Media minimelor în primele 2 nopți se va situa în jurul valorii de -4 grade, apoi va crește până spre 4-5 grade în 26 aprilie. Ulterior datei de 26 aprilie media minimelor va scădea până la sfârșitul intervalului spre valori în jurul a 2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în zilele de 19 și 20 aprilie și în intervalul 24 aprilie- 1 mai.

Prognoza meteo în Maramureș

Vremea va fi deosebit de rece la începutul intervalului, cu o medie a valorilor diurne ce se va situa în jurul a 10 grade, apoi temperatura aerului va crește, astfel că în ziua de 25 aprilie, se va ajunge la valori în jurul a 18 grade. Ulterior vremea se va răci treptat, astfel că până la sfârșitul celei de-a două săptămâni de prognoză media maximelor se va situa în jurul a 14 grade. Media minimelor în primele 2 nopți va fi de -3...-2 grade, apoi va crește până spre 7 grade în 26 aprilie. Ulterior vremea se va răci, astfel că până la sfârșitul celei de-a două săptămâni de prognoză media minimelor va fi de 4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 20 aprilie -01 mai.

Vremea în Moldova

La începutul intervalului vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice ce se va situa în jurul a 10 grade și a minimelor în jurul a -1 grad, apoi temperatura aerului va fi în creștere, astfel că, în 25 aprilie, media regională a maximelor va ajunge la 18 de grade, iar a celor minime la 8 grade, în 27 aprilie. Ulterior acestor date și până la sfârșitul intervalului, temperatura aerului va scădea, astfel încât media maximelor va coborî spre 14 grade, iar minimele spre valorii de 4 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în zilele de 20 și 21 aprilie, apoi în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

Prognoza meteo în Dobrogea

Vremea va fi deosebit de rece în primele 2 zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 10-11 grade. Ulterior datei de 19 aprilie vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară, astfel încât media maximelor va ajunge la 16 grade în 27 aprilie, apoi se va răci, media maximelor urmând a coborî spre 14 grade în zilele de 30 aprilie și 01 mai. Media minimelor va crește treptat de la 3...4 grade în intervalul 18 -20 aprilie spre valori de 9 grade în perioada 27-29 aprilie, apoi va scădea ușor spre 8 grade până la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în 20 aprilie, apoi în intervalul 25 aprilie - 1 mai.

Vremea în Muntenia

Media maximelor va fi în creștere treptată, de la valori de la 11 grade în primele două zile când vor caracteriza o vreme deosebit de rece, până la valori în jurul a 20 de grade în perioada 25 -27 aprilie. Ulterior, acestui interval temperatura aerului va scădea și se va ajunge la o medie regională a maximelor de 17-18 grade. Nopțile vor fi reci în primele zile ale intervalului, când media regională a minimelor va fi de 1-2 grade, apoi temperatura aerului va crește spre valori de 8 grade în intervalul 26 -29 aprilie, iar în ultimele nopți va coborî spre 6-7 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în zilele de 19 și 20 aprilie, apoi în intervalul 25 aprilie - 1 mai.

Prognoza meteo în Oltenia

Vremea va fi deosebit de rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 10-11 grade. Ulterior datei de 20 aprilie vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară, astfel încât media maximelor va ajunge la 19 grade în perioada 25- 28 aprilie, apoi vremea se va răci, media maximelor urmând a coborî spre 16-17 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Media minimelor va crește treptat de la 1-2 grade în intervalul 18 -21 aprilie spre valori de 8 grade în perioada 26 -29 aprilie, apoi va scădea ușor spre 6 grade până la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în perioada 18 -20 aprilie, apoi în intervalul 22 aprilie - 1 mai.

Vremea la munte

Vremea va fi deosebit de rece în primele 4 zile ale intervalului, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 0-2 grade. Ulterior datei de 21 aprilie vremea se va încălzi ușor, astfel încât media maximelor va ajunge la 8 grade în perioada 23- 27 aprilie, apoi vremea se va răci, media maximelor urmând a coborî ușor 6 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Media minimelor va crește treptat de la -8...-6 grade în intervalul 18 -20 aprilie spre valori de 2 grade în intervalul 25 - 27 aprilie, apoi va scădea spre -1 grad până la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul18 - 20 aprilie, apoi în intervalul 24 aprilie - 1 mai.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 19 aprilie - 1 mai 2022. Temperaturi de vară în ziua de Paște, meteorologii anunță peste 25 de grade Celsius în weekend