Antena Meniu Search
x

Video România a schimbat anotimpul, peste noapte: De la 25 de grade, la ploi, zăpadă şi temperaturi negative. Când revine căldura

Ieri a fost vară, azi ne-am trezit în plină iarnă. De la soare arzător şi 25 de grade, brusc am ajuns la ninsori, ploi şi temperaturi de minus 7 grade. Potrivit tradiţiei, vremea din duminica Floriilor anunţă cum va fi Paştele. Meteorologii au totuşi veşti mai bune pentru săptămâna următoare. 

de Redactia Observator

la 17.04.2022, 20:01

Vezi și

Ieri am avut parte de o vreme perfectă. Oamenii s-au plimbat în parc, îmbrăcaţi lejer, ca de vară şi au făcut grătare în pădure. 

Cristina Filip, reporter Observator: Suntem în pădurea Cernica, este ora 14, iar afară sunt 22 de grade. O vreme numai bună de ieşit la iarbă verde. Oamenii sunt în tricouri şi se bucură de vremea frumoasă de dinaintea Floriilor.

Bucuria n-a durat prea mult.

​Cristina Filip, reporter Observator: În duminica Floriilor, în schimb, vremea este deosebit de rece. La ora 14 nu sunt mai mult de 4 grade celsius, plouă abundent, iar vântul suflă cu putere. Aşa că nici vorbă de grătare la iarbă verde. Cei care însă şi-au făcut curaj să iasă din casă, au pu speste tricoul de ieri un pulover şi geaca de iarnă. iar umbrela este accesoriul nelipsit al zilei. 

Pe acelaşi subiect

Vorbim de o diferenţă de aproape 20 de grade în numai 24 de ore. Peste noapte, vremea s-a hotărât să schimbe foaia. Au fost ninsori, vânt puternic şi ploi, spre supărarea celor care aşteptau cer senin în duminica Floriilor.  

Localnici: - Trebuia să fie cald şi frumos.

- Probabil că şi de Paşte va fi la fel, că se spune că şi de Paşte e la fel ca în ziua de Florii. Mie mi-a înflorit Crăciunica de pe balcon, şi ea e derutată.

- Cred că de Paşte va fi ziua mai frumoasă. 

Schimbare radicală a vremii

Schimbarea a fost radicală în toată ţara. La Galaţi, sâmbătă a fost primăvară....

Adrian Obreja, reporter Observator: O temperatură cât se poate de plăcută pe 16 aprilie. La orele prânzului 19 grade celsius se înregistrează în acest moment

Duminică, în schimb...

Adrian Obreja, reporter Observator: Geaca de iarnă este mai mult decât necesară după ce temperaturile au scăzut cu 15 grade în mai puţin de 24 de ore. Plouă încă de noaptea trecută fără oprire.

La Rânca a nins cât pentru o săptămână. Drumul este acoperit cu zăpadă, iar utilajele de deszăpezire fac du-te vino pe şosea. În Pasul Tihuţa, de exemplu, şoferii s-au trezit cu maşinile prinse ca într-o capcană.  

Ca în mijlocul iernii. Aşa s-au trezit localnicii din Maramureş. A nins ca-n poveşti, iar brazii abia se mai mişcă sub promoroaca groasă. În Prahova a nins atât de tare, încât zăpada depăşeşte fereastra refugiului salvamont de la Buşteni. Iar localnicii din Harghita şi-au găsit maşinile îngheţate.  

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vestea bună este că frigul nu zăboveşte prea mult. De miercuri începe să se încălzească, iar de Paşte, meteorologii anunţă soare şi temperaturi potrivit acestei perioade, mai ales în sud. În Capitală, de exemplu, vor fi 20 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » România a schimbat anotimpul, peste noapte: De la 25 de grade, la ploi, zăpadă şi temperaturi negative. Când revine căldura