Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 20 august 2022. Caniculă în mare parte din țară, temperaturile maxime vor atinge 37 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 20 august 2022.

de Redactia Observator

la 19.08.2022, 15:44

Costinești
Vremea 20 august 2022. Caniculă în mare parte din țară, temperaturile maxime vor atinge 37 de grade Celsius - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în sud și pe arii restrânse în nord-vest și centru, unde și disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în zonele de câmpie și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Gradul de instabilitate atmosferică va deveni accentuat, astfel că mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, în regiunile vestice și sud-vestice, precum și în zonele montane vor fi înnorări accentuate, ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de peste 25...30 l/mp și izolat peste 40...50 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, cu o probabilitate mai mare în vestul și sud-vestul Transilvaniei și pe litoral. Temperaturile maxime, mai scăzute decât în ziua precedentă în vestul teritoriului, se vor încadra între 27 și 37 de grade, iar cele minime în general între 15 și 21 de grade.

Prognoza meteo București

Vremea călduroasă și disconfortul termic ridicat vor persista, astfel că temperatura maximă va fi în jur de 34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18...20 de grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Gradul de instabilitate atmosferică va deveni accentuat, astfel că, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, îndeosebi în masivele vestice și sud-vestice, vor fi înnorări accentuate, ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de peste 25...30 l/mp și izolat peste 40...50 l/mp. Valorile termice vor scădea ușor în masivele vestice, dar în rest vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.

Vremea pe litoral

Vremea va fi caldă, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza când, vor fi condiții de averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 20 și 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 20 august 2022. Caniculă în mare parte din țară, temperaturile maxime vor atinge 37 de grade Celsius