Antena Meniu Search
x

Vremea 22 august - 19 septembrie 2022. Început de toamnă cu vreme de vară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 22 august - 29 septembrie 2022. Specialiștii au anunțat ce se va întâmpla cu vremea pe final de vară, dar și în primele săptămâni de toamnă. 

de Redactia Observator

la 19.08.2022, 10:17

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 22 august - 19 septembrie 2022. Început de toamnă cu vreme de vară - Observator

ANM a emis vineri, 19 august, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

"Până spre mijlocul săptămânii viitoare, vremea va fi instabilã în regiunile vestice, sud-vestice şi centrale, la deal şi la munte şi pe spaţii mici în rest. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin accentuarea temporarã a înnorãrilor, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, pe arii restrânse se vor acumula cantitãţi de apã importante, iar izolat vor fi posibile vijelii şi grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade Celsius", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator. 

Prognoza meteo 22 - 29 august 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de sud-vest a țării, dar mai ales în zona de munte aferentă, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Pe acelaşi subiect

Vremea 29 septembrie - 5 septembrie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în est și sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile vestice, dar și local deficitare în cele estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

 Prognoza meteo 5 - 12 septembrie 2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Vremea 12 - 19 septembrie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, mai ales în estul și sud-estul țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile vestice, nordice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 22 august - 19 septembrie 2022. Început de toamnă cu vreme de vară