Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 20 mai 2021. Ploi cu caracter torențial și fulgere, ANM anunță o vreme rece și instabilă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 20 mai 2021. Vremea va fi rece și instabilă, cu înnorări temporar accentuate și averse însoțite pe alocuri de descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade Celsius.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 19.05.2021, 15:40

prognoza meteo 20 mai 2021
Vremea, joi, 20 mai 2021 - Shutterstock
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

În noaptea de miercuri spre joi va deveni treptat instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice, la început în vestul și sudul țării, apoi în centru și pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în Banat, Crișana, precum și în zona Carpaților Occidentali și pe alocuri în rest, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și punctiform 35...40 l/mp. Vor fi condiții de grindină. La altitudini de peste 1800 m, trecător precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată mai ales în timpul ploilor, cu viteze mai mari în sud, unde poate lua aspect de vijelie. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade. Pe suprafețe mici se va forma ceață.

Vremea joi 20 mai 2021

Vremea va fi rece și instabilă, cu înnorări temporar accentuate și averse însoțite pe alocuri de descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20...25 l/mp și pe arii restrânse, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, 50...70 l/mp. Izolat vor fi condiții de grindină. La altitudini de peste 1700...1800 m, trecător vor mai fi și precipitații mixte, dar ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în partea a doua a intervalului pe crestele masivelor sudice (rafale de peste 70 km/h), iar pe alocuri și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în vest, sud-vest, sud-est, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici se va forma ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi instabilă și se va răci. Vor fi înnorări și va ploua moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 9...10 grade. Presiunea atmosferică va crește în a doua parte a intervalului.

Vremea la munte

Vremea va fi rece și instabilă, cu înnorări temporar accentuate și averse însoțite pe alocuri de descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20...25 l/mp și pe arii restrânse, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, 50...70 l/mp. La altitudini de peste 1700...1800 m, trecător vor mai fi și precipitații mixte, dar ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent. Vântul va avea intensificări, îndeosebi în partea a doua a intervalului pe crestele masivelor sudice (rafale de peste 70 km/h).

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general instabilă și se va răci. Cerul va fi temporar noros și, mai ales ziua, vor fi averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări trecătoare, îndeosebi în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 19 de grade, iar cele minime vor fi de 12 ... 13 grade. Temperatura apei mării va avea valori de 15 ... 17 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vremea 20 mai 2021. Ploi cu caracter torențial și fulgere, ANM anunță o vreme rece și instabilă