Antena Meniu Search
x
LIVE

Vremea 20 martie - 2 aprilie 2023. Anormal de cald în România, urmează câteva zile cu temperaturi de vară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul  2023. Potrivit specialiștilor, urmează câteva zile cu vreme de vară.

De Redactia Observator la 20.03.2023, 13:28
Anormal de cald în România, urmează câteva zile cu temperaturi de vară
Anormal de cald în România, urmează câteva zile cu temperaturi de vară - Observator

ANM a emis luni, 20 martie 2023, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

"Pe parcursul acestei săptămâni, vremea va deveni deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii martie pentru majoritatea zonelor din țară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 24 de grade, cu cele mai ridicate valori termice în sud și în sud-est. Mai scãzute vor fi temperaturile pe litoral şi în deltã, unde nu vor depăși 15 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nord-vestul şi nordul ţãrii cu ploi în general slabe cantitativ. Astfel, deficit de umiditate va fi în accentuare cu secetă pedologică în Moldova, Dobrogea și în Muntenia. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în zona montanã înaltã, iar pe arii restrânse şi în nord-vestul şi sud-estul teritoriului. Sunt semnale în prognoză pentru o răcire din 27 - 28 martie în mare parte din țară", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

Săptămână 20 – 26 martie va fi în ansamblu mai caldă față de normalul climatologic ale perioadei, cu valori termice diurne ce vor fi în medie cuprinse între 16 și 21 de grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice diurne mai scăzute, dar apropiate de norme, la o medie regională de 14...15 grade. Media temperaturilor minime pe parcursul intervalului va avea mici variații și se va situa între 3 și 8 grade, cu cele mai calde nopți în intervalul 24 – 26 martie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după 25 martie. Până atunci, precipitațiile vor fi posibile doar izolat

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo în Crișana

În perioada 20 – 25 deși vor fi ușoare variații în regimul diurn și nocturn al temperaturii, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu maxime ce se vor situa în general între 16 și 20 de grade și minime de 4...8 grade. După acest interval, tendința va fi de răcire, astfel că valorile termice vor reveni în limite normale. Sunt estimate medii ale temperaturilor maxime de 12...14 grade și minime de 2...4 grade. Vor fi ploi slabe în 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 25 martie când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Vremea în Transilvania

Și la nivelul acestei regiuni vremea va fi caldă în perioada 20 – 25 martie, astfel vor fi zile în care se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 16...18 grade. La finalul lunii martie și în primele zile ale lunii aprilie se vor înregistra temperaturi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a maximelor de 12...14 grade. Media regională a temperaturilor minime se va situa între 2 și 6 grade, însă spre finalul lunii martie (30 și 31 martie) vor fi posibile valori în jurul a 0 grade. Vor fi ploi slabe în 21 și 22 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 25 martie când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Prognoza meteo în Maramureș

În perioada 20 – 25 martie, media temperaturilor maxime se va situa între 16 și 18 grade. După aceste zile calde tendința generală va fi de scădere ușoară, până la o medie a temperaturilor maxime de 12 grade. Temperaturile minime vor înregistra variații semnificative mai ales în prima săptămână, când sunt estimate medii cuprinse între 2 și 8 grade, cu cele mai ridicate valori în 25 martie, iar ulterior, la fel ca și în cazul valorilor diurne, tendința va fi de scădere, până spre 0...2 grade. Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse va fi mai ridicată după 25 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă însemnate. În restul intervalului precipitațiile vor fi slabe și se vor semnala pe arii restrânse.

Vremea în Moldova

În primele zile ale intervalului media temperaturilor maxime va fi de 14...15 grade, apoi va urma o încălzire semnificativă, iar în intervalul 23 – 25 martie se vor atinge valori de 20...22 de grade, ce vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie. Începând cu 26 martie, sunt prognozate valori termice diurne mai scăzute, respectiv o medie zilnică ce va fi cuprinsă între 12 și 16 grade. Media regională a temperaturilor minime se va situa între 4 și 8 grade, însă spre finalul lunii martie (30 și 31 martie) și chiar la începutul lunii aprilie diminețile vor fi mai reci, cu medii ale temperaturii de 1...2 grade. Se vor semnala precipitații în 21 și 22 martie, dar cu o probabilitate destul de ridicată și în perioada 26 – 30 martie, când vor fi pe arii mai extinse.

Prognoza meteo în Dobrogea

În primele 3 zile ale intervalului media regională a temperaturilor maxime va fi de 12...14 grade, apoi va urma o încălzire, astfel că în perioada 24 – 26 martie se vor atinge valori de 18... 20 de grade. În a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi maxime mai scăzute la o medie de 14...15 grade. Evoluția regimului termic nocturn va fi asemănătoare, respectiv o medie generală de 3...5 grade în primele zilei, apoi o creștere până la 8...9 grade în 25 și 26 martie, urmată de o scădere până la 4....6 grade. Sunt prognozate ploi locale în perioada 26 – 31 martie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariție a acestora va fi redusă.

Vremea în Muntenia

În ansamblu valorile termice se vor menține peste normele climatologice pe tot parcursul intervalului. În primele 3 zile ale intervalului media temperaturilor maxime va fi de 17...18 grade, apoi va urma o încălzire semnificativă, iar în intervalul 23 – 25 martie se vor atinge valori în general de 22...23 de grade. Începând cu 26 martie, sunt prognozate valori termice diurne mai scăzute, respectiv o medie zilnică ce va fi cuprinsă între 15 și 19 grade. Media regională a temperaturilor minime se va situa între 3 și 8 grade. Se vor semnala ploi de scurtă durată în 22 martie, dar cu o probabilitate destul de ridicată și în perioada 26 – 31 martie.

Prognoza meteo în Oltenia

Săptămână 20 – 26 martie va fi în asamblu mai caldă față de normalul climatologic ale perioadei, cu valori termice diurne ce vor fi în medie cuprinse între 17 și 22 de grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice diurne mai scăzute, dar apropiate de norme, la o medie regională de 14...16 grade. Media zilnică a temperaturilor minime se va situa între 3 și 7 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 26 martie. Până atunci, precipitațiile vor fi posibile doar izolat îndeosebi în jurul datei de 22 martie.

Vremea la munte

Valori termice peste mediile multianuale se vor înregistra și la munte în prima săptămână (20 – 26 martie), când la nivelul zonei se vor înregistra maxime între 6 și 10 grade și minime în general între 0 și 4 grade. În a doua săptămână prezenta estimare indică temperaturi maxime ce nu mai depășesc o medie zilnică de 4...6 grade și minime ce vor deveni în general negative, la valori în jurul a -2 grade. Sunt prognozate precipitații pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ după 26 martie. În restul intervalului acestea se vor semnala doar pe alocuri și vor fi slabe.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 20 martie - 2 aprilie 2023. Anormal de cald în România, urmează câteva zile cu temperaturi de vară