Antena Meniu Search
x

Video Vremea 20 noiembrie 2021. Înnorări persistente și vânt, temperaturi între -1° și 15° Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 19 noiembrie 2021.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 21:34

Vezi și

În noaptea de vineri spre sâmbătă cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a țării, unde pe arii restrânse trecător va ploua slab, în timp ce, în restul zonelor înnorările vor fi în general temporare, iar ploile se vor semnala izolat. În zonele montane vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari, îndeosebi la începutul intervalului vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, viteze mari, urmând a se înregistra în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Temperaturile minime se vor situa între 0 și 7 grade. În zonele joase de relief pe alocuri va fi ceață.

Vremea sâmbătă 20 noiembrie 2021

Valorile termice diurne, în creștere față de intervalul anterior, se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei, îndeosebi în regiunile extracarpatice. În vestul, centrul și nordul țării vor fi înnorări persistente, iar pe suprafețe mici, trecător va ploua slab. În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului, la munte, local în est, și pe suprafețe restrânse în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe alocuri se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice diurne vor crește față de intervalul anterior, astfel că se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. Temperatura maximă va fi de 15...16 grade, iar cea minimă de 2...4 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Spre sfârșitul intervalului, cu o probabilitate destul de mare vor fi nori de nivel jos sau ceață.

Vremea la munte

Valorile termice diurne vor fi în creștere față de intervalul anterior. Cerul va avea înnorări, iar pe suprafețe mici, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului.

Cum va fi vremea în Europa

Aspectul general al vremii pe continent va fi influentat puternic de configuratia campului baric in apropierea solului. Anume, aproape toata Europa va fi acoperita de un sistem de presiune inalta, intins din largul oceanului peste zona de uscat si Marea Mediterana pana la Marea Neagra si sud-vestul Poloniei. Formatiuni ciclonice vor fi dincolo de aceasta structura atmosferica uriasa - situate una la nord-est de Islanda si alta la est de Finlanda, ambele aceste depresiuni fuzionand intr-un camp de presiune joasa in regiunile nordice si nord-estice - de la est de Peninsula Scandinavica pana la Muntii Ural si Marea Caspica. Astfel, nebulozitate consistenta, dar accentuata mai degraba temporar va fi in tarile central-estice, in vestul Rusiei si in tarile iberice; iar cer variabil - in restul continentului, probabil cel mai placut - in conditiile cerului mai mult senin - urmand a fi in sud-estul Frantei, in Croatia, Muntenegru si Slovenia. 

De asemenea, majoritatea precipitatiilor se vor semnala in zonele nord-vestice, estice si sud-vestice ale Europei - local in Arhipelagul Britanic, Peninsula Scandinavica si cea Iberica, in Rusia europeana si in Polonia, pe arii mai restranse in Germania si Tarile de Jos, iar izolat sau sporadic- in zona estica dintre Muntii Carpati si Marea Baltica; pe cand regmul pluvial din rest se prefigureaza in general neinsemnat. In latitudinile inalte si in nord-est vor fi lapovita, ninsoare si ocazional ploaie, iar in rest - numai ploi. Unele din toate aceste fenomene pluviale vor lasa in urma cantitati mari de apa, mai probabil in sud-vestul Norvegiei si cel al Spaniei si in sudul Portugaliei. Vant intens pe timp indelungat se va observa pe Marea Nordului si pe ocean la vest de Norvegia si intre Islanda si Arhipelagul Britanic; iar cu precadere slab va sufla vantul in Franta, Elvetia, Italia, Austria si in spatiul balcano-carpatic. Vremea va fi si usor mai calda decat cu o zi inainte, mai notabil in sud-est decat in alte regiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 20 noiembrie 2021. Înnorări persistente și vânt, temperaturi între -1° și 15° Celsius