Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 22 septembrie 2023. Deosebit de cald, anunță meteorologii. Cum va fi pe litoral și la munte

Vremea de mâine 22 septembrie 2023 în România. În intervalul 21 septembrie - 22 septembrie 2023 vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în vestul, sud-vestul şi parţial în centrul ţării şi la munte, unde doar pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe. Seara, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări mai accentuate, averse locale şi descărcări electrice în Banat şi vestul Olteniei, unde şi cantităţile de apă vor depăşi pe spaţii mici 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, ce vor atinge viteze în general de 40...60 km/h, dar de scurtă durată şi în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 şi 30 de grade.

de Redactia Observator

la 21.09.2023, 16:03

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie, iar în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română va fi călduroasă după-amiaza. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24...25 de grade pe litoral şi 34 de grade în sud-vestul Munteniei, iar cele minime între 11 şi 22 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre 8...9 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, însoţite şi de descărcări electrice - pe parcursul zilei, pe arii restrânse în zonele de munte, dar izolat şi în Maramureş, Transilvania, Moldova şi Muntenia.

Temporar vântul va prezenta intensificări în regiunile vestice, estice şi sud-estice, cu viteze mai mari pe litoral, în deltă şi pe crestele montane, unde vor fi rafale în general de 50...60 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat. Mai ales spre sfârşitul intervalului, pe alocuri în centru şi est şi izolat în rest se va forma ceaţă.

Prognoza meteo București 22 septembrie 2023

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi predominant frumoasă şi va deveni călduroasă în orele după-amiezii, cu o maximă termică de 31...32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi condiţii reduse de ploaie în primele orele ale zilei, iar noaptea va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14...17 grade.

Vremea de mâine la munte și pe litoral

Vremea la munte: Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, dar numai pe arii restrânse vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. Temporar vântul va prezenta intensificări pe creste, unde vor fi rafale în general de 50...60 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat. Noaptea, pe văi şi în depresiuni, izolat se va forma ceaţă.

Vremea pe litoral: Vremea va fi în general frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor situa între 24 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi de 19... 20 de grade. În ultimele ore, trecător va fi ceaţă. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22....24 de grade.

Vremea în Europa

În estul, nord-estul, sud-vestul şi sud-estul Europei vremea va fi predominant frumoasă, iar ploile slabe vor fi posibile doar pe arii restrânse. În rest, cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a intervalului şi se vor semnala ploi pe arii relativ extinse. Acestea vor fi şi sub formă de aversă cu descărcări electrice şi posibil căderi de grindină. Local, se vor acumula cantităţi de apă importante.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a Europei, mai susţinute însă în partea de vest. Vremea se va răci faţă de intervalul precedent în centru şi vest, dar în rest nu vor fi variaţii semnificative. În zonele mai joase de relief, mai ales dimineaţa, pe alocuri se va forma ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 22 septembrie 2023. Deosebit de cald, anunță meteorologii. Cum va fi pe litoral și la munte