Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 24 martie 2023. Deosebit de cald în toată țara: temperaturi maxime de 23 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 24 martie 2023.

de Redactia Observator

la 24.03.2023, 15:23

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie în aproape toată ţara; temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 23 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra 13...16 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopţii în jumătatea de nord-vest a teritoriului unde doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în Carpaţii Occidentali.

Minimele termice vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei unde vor fi condiţii de brumă. În orele dimineţii ceaţa va persista în depresiuni, pe litoral şi izolat în Oltenia, iar noaptea se va forma din nou pe alocuri în regiunile sudice şi centrale.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi predominant frumoasă şi va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în orele amiezii, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade, iar cea minimă de 4...7 grade. În primele ore ale dimineţii şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă, cu precădere în zona periurbană.

Vremea la munte

Vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopţii, dar probabilitate redusă pentru precipitaţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în Carpaţii Occidentali.

Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări în jumătatea de nord-vest a continentului, unde se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi mixte în nord şi în zonele montane, iar în rest vor predomina ploile, care pot avea şi caracter de aversă, cu descărcări electrice. Local, se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate.

În rest, vremea va fi predominant frumoasă, cerul va fi variabil, iar precipitaţiile vor fi posibile doar pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în vest, centru şi în partea central-nord-estică a Europei, precum şi în zonele învecinate bazinului Mării Baltice, izolat în rest.

În sud-estul continentului temperaturile vor marca o uşoară creştere faţă de intervalul precedent, dar în rest nu se vor modifica semnificativ. Dimineaţa şi noaptea, în zonele mai joase de relief, pe alocuri, se va forma ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 24 martie 2023. Deosebit de cald în toată țara: temperaturi maxime de 23 de grade Celsius