Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 27 iulie 2021. Val de căldură peste România, temperaturile maxime se apropie de 40 de grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 27 iulie. Valul de căldură se va intensifica și se va extinde, prognozează meteorologii români, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse, în general, între 30 și 37 de grade Celsius.

de Redactia Observator

la 26.07.2021, 15:34

În noaptea de luni spre marți cerul, mai mult senin, va avea unele înnorări în regiunile nordice și nord-vestice, unde izolat vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11...12 grade în depresiuni și 23...25 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului.

vremea la noapte

Vremea la noapte

Observator

Vremea marți 27 iulie 2021

Valul de căldură se va intensifica și se va extinde. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în nord-vestul țării și în zonele montane, unde pe arii relativ restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat pot fi averse torențiale, vijelii și grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 30 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 grade în depresiuni și 25 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Vremea va deveni caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă se situa în jurul valorii de 20 de grade.

vremea în București

Vremea în București

Observator

Vremea pe litoral

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a litoralului, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură - umezeală (ITU) ar putea atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 32 de grade, iar cele minime între 21 și 25 de grade. Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 24 și 27 de grade.

vremea pe litoral

Vremea pe litoral

Observator

Vremea la munte

Vremea se va încălzi și va fi și ușor instabilă. Cerul va fi variabil, iar pe alocuri, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, ploi de scurtă durată, descărcări electrice și, posibil, unele intensificări ale vântului.

Vremea la munte

Vremea la munte

Observator

sursa: ANM

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Vremea 27 iulie 2021. Val de căldură peste România, temperaturile maxime se apropie de 40 de grade Celsius