Antena Meniu Search
x

Vremea 28 martie 2021. Temperaturi de primăvară în sudul țării, se răcește accentuat în Moldova

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 28 martie. Vremea va fi caldă în ultima zi zi de weekend, cu temperaturi maxime de 19 grade Celsius, însă numai în sudul și sud-estul țării. În restul teritoriului valorile termice scad.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 27.03.2021, 15:40

vremea în weekend
Vremea, duminică, 28 martie 2021 - Shutterstock
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

Vremea duminică 28 martie 2021

În regiunile sudice și sud-estice vremea va fi caldă pentru această dată, iar în rest se va răci comparativ cu ziua precedentă, chiar accentuat în nord-est, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi, în cursul zilei, local în nordul, centrul și nord-estul țării, iar spre seară și noaptea, pe arii mai restrânse în sud-est. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar mai ales în Muntenia se pot semnala și descărcări electrice.

În zona de munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în special ziua, în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 60...70 km/h, dar și în Moldova și sudul Olteniei, în general, cu 45....55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 19 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 6 grade. Noaptea, se va produce brumă îndeosebi în regiunile nordice și centrale, iar izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi va prezenta unele înnorări, iar mai ales spre seară și la începutul nopții vor fi averse slabe, posibil însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 3...5 grade.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații mixte, cu o frecvență mai mare pe parcursul zilei, în Carpații Orientali și Meridionali și local în Carpații Occidentali. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari în zona înaltă a masivelor sudice, unde rafalele vor depăși 60...70 km/h. Valorile termice vor fi în scădere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Vremea 28 martie 2021. Temperaturi de primăvară în sudul țării, se răcește accentuat în Moldova