Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 29 august 2021. Sunt așteptate ploi și furtuni cu frecvente descărcări electrice

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 29 august. Vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea local în nord și nord-est și pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-estul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial.

de Redactia Observator

la 28.08.2021, 16:19

vremea 29 august 2021
Prognoza meteo. Cum va fi vremea pe 29 august 2021 - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În noaptea de sâmbătă spre duminică vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări și în cea mai mare parte a țării se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite îndeosebi în sud-vest, sud și nord-est de frecvente descărcări electrice.  În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp, iar în sudul Banatului, nord-vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Transilvaniei, unde ploile vor fi abundente se vor depăși local 40...50 l/mp și pe arii restrânse 70...80 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, dar de scurtă durată și în timpul ploilor, când pe suprafețe mici va lua aspect de vijelie. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade, ușor mai ridicate pe litoral. Izolat, în sud-est, va fi ceață.

Vremea duminică 29 august 2021

Vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea local în nord și nord-est și pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-estul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, local vor fi însoțite de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi la deal și la munte, 50 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Temperaturile maxime vor caracteriza o vreme caldă în sud-est, iar în restul teritoriului vor fi mai coborâte decât cele normale datei, și se vor situa între 18...19 grade în Dealurile de Vest și în Maramureș și 31 de grade în Bărăgan și Podișul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade. Pe arii restrânse, mai ales la sfârșitul nopții, va fi ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi temporar noros, iar în primele ore ale intervalului și apoi, cu o probabilitate mai mare spre seară și noaptea vor fi perioade în care se vor semnala averse și frecvente descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade.

Vremea pe litoral

Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 29 de grade, iar cele minime între 21 și 23 de grade. Noaptea vor fi condiții de ceață. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 22 și 25 de grade.

Vremea la munte

Vremea se va menține în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și perioade cu averse, descărcări electrice, ziua pe arii relativ extinse, iar noaptea în Carpații Orientali și în jumătatea estică a celor Meridionali. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp. Izolat vor mai fi căderi de grindină.  Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări, în special în zona înaltă, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Valorile termice nu vor avea modificări semnificative față de intervalul anterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 29 august 2021. Sunt așteptate ploi și furtuni cu frecvente descărcări electrice