Antena Meniu Search
x

Vremea 29 iunie 2021. Caniculă în vestul și sud-vestul României, temperaturile maxime ating 37 de grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 29 iunie 2021. Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului, iar temperaturile maxime vor atinge 37 de grade Celsius.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 28.06.2021, 14:15

vremea 29 iunie 2021
Prognoza meteo - 29 iunie 2021 - Shutterstock

Cerul va fi variabil și doar izolat, mai ales la munte, vor mai fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 11 și 21 de grade.

Vremea marți 29 iunie 2021

Vremea va deveni călduroasă în majoritatea regiunilor, iar în mare parte din vestul și sud-vestul țării va fi caniculă. În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și local în Dobrogea, sudul Moldovei și vestul Transilvaniei, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza și seara, local la deal și la munte și izolat în restul teritoriului, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat și sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în estul Transilvaniei și 24...26 de grade în Dealurile de Vest. Presiunea atmosferică va scădea ușor.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va deveni călduroasă, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar disconfortul termic se va accentua, astfel încât la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18...19 grade. Presiunea atmosferică va scădea ușor.

Vremea pe litoral

Vremea va fi caldă, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil cu unele înnorări ziua, când, trecător vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 27 de grade, iar cele minime între 20 și 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 22....24 de grade.

Vremea la munte

Vremea va fi caldă, izolat călduroasă, dar și în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara și local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Valorile termice vor fi în creștere față de ziua anterioară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Vremea » Vremea 29 iunie 2021. Caniculă în vestul și sud-vestul României, temperaturile maxime ating 37 de grade Celsius