Antena Meniu Search
x

Vremea 3 februarie. Temperaturi de 18 grade duminică

Vremea pe 3 februarie este deosebit de caldă, cu temperaturi mai degrabă de primăvară. Prognoza meteo anunță o maximă a zilei în România de 18 grade. În București vor fi 13 grade.

de Redactia Observator

la 02.02.2019, 16:00

Vremea pe 3 februarie este deosebit de caldă, cu temperaturi mai degrabă de primăvară. Prognoza meteo anunță o maximă a zilei în România de 18 grade. În București vor fi 13 grade.

Noaptea de sâmbătă spre duminică: Vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă în vestul ţării. Cerul va fi temporar noros, însă ploi slabe se vor semnala doar cu totul izolat în regiunile nord-vestice. În zonele joase din sud şi est local va fi ceaţă, posibil asociată trecător cu burniţă. Temperaturile minime se vor încadra între -3 şi 10 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest, dar şi uşor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vremea 3 februarie în țară

Duminică, vremea va fi deosebit de caldă, cu precădere în regiunile intracarpatice şi în cele sud-estice, precum şi la deal şi munte, unde abaterile valorilor termice faţă de mediile multianuale specifice perioadei vor depăşi 10 grade. Cerul va fi temporar noros şi local, îndeosebi în prima parte a zilei şi noaptea, în zonele joase din sud şi est se vor semnala ceaţă şi nebulozitate joasă stratiformă, posibil asociate cu burniţă. În cursul nopţii înnorările se vor accentua în vestul ţării, unde pe arii restrânse vor fi ploi şi sub formă de aversă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, cu precădere pe creste, iar ziua şi în vestul teritoriului. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 18 grade, cu cele mai scăzute valori în zonele cu ceaţă persistentă, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre -6 grade. Presiunea atmosferică va creşte în a doua parte a intervalului.

Pe acelaşi subiect
Harta cu vremea pe 3 februarie

Și luni va fi cald

Conform ANM, pe 4 februarie, valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior, cu precădere în vestul şi nord-vestul ţării, dar se vor situa în continuare peste mediile caracteristice perioadei, chiar cu mult în sud şi centru. Cerul va avea înnorări temporare, cu nebulozitate joasă şi trecător burniţă dimineaţa dar mai ales noaptea în regiunile extracarpatice, persistentă în Moldova şi pe arii mai restrânse în Muntenia. În vest şi nord-vest local va ploua, iar pe crestele montane precipitaţiile vor deveni mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade. În zonele joase de relief se va forma ceaţă.

Temperaturile încep să scadă marți

Valorile termice vor continua să scadă uşor, însă se vor menţine mai ridicate decât mediile multianuale, cu precădere în centrul şi sud-estul ţării. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nord-vestul şi sud-vestul teritoriului, unde local va ploua slab, iar pe crestele montane vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă şi trecător burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în cursul zilei la munte, în masivele sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 4 grade.

Prognoza meteo în București pe 3 februarie

Vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi mai ales noaptea se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 11...13 grade, iar cea minimă de 2...4 grade. Presiunea atmosferică va creşte spre sfârşitul intervalului.

Cum va fi duminică la munte

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, favorizând cedarea apei din stratul de zăpadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul nopţii, când izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe în Carpaţii Occidentali. Vântul va avea intensificări temporare, cu precădere pe creste, cu viteze mai mari în masivele vestice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Vremea » Vremea 3 februarie. Temperaturi de 18 grade duminică