Antena Meniu Search
x

Vremea 3 ianuarie 2023. Va fi în continuare mult mai cald decât în mod normal

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 3 ianuarie 2023.

de Redactia Observator

la 02.01.2023, 16:52

femeie care bea dintr-o cană
Vremea 3 ianuarie 2023. Va fi în continuare mult mai cald decât în mod normal - Profimedia Images (imagine ilustrativă)

Valorile termice se vor menţine cu mult peste mediile climatologice începutului de ianuarie, deşi mai ales cele diurne vor fi în scădere faţă de intervalul precedent în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 16 grade, iar cele minime între 0 şi 7 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi slabe, pe arii restrânse în vest, centru şi nord, iar noaptea izolat şi în restul teritoriului. În zona montană înaltă, trecător, în a doua parte a intervalului vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane şi în sud-vestul Olteniei. Local dimineaţa şi pe alocuri noaptea, în zonele joase de relief, va fi ceaţă.

Prognoza meteo București

Regimul termic va fi în continuare mult mai ridicat decât cel caracteristic acestei date, deşi valorile diurne vor scădea faţă de ziua precedentă. Cerul va fi variabil spre mai mult senin ziua şi cu înnorări noaptea. La începutul şi sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 2...4 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte

Valorile termice, mai ales cele diurne deşi vor scădea faţă de ziua anterioară, încă se vor menţine cu mult peste normalul perioadei. Cerul va avea înnorări, pe arii restrânse îndeosebi în Munţii Apuseni şi Carpaţii Orientali va ploua slab, iar la altitudini mari, noaptea, vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în zona înaltă.

Cum va fi vremea în Europa

Asemănător celui din ziua precedentă, aspectul vremii va fi predominant închis; iar mai frumos - în condițiile cerului mai mult sau complet senin - se prefigurează a fi numai în partea vestică a Peninsulei Iberice (Portugalia și vestul Spaniei), în jumătatea nord-vestică a Franței, în zona centrală a Suediei și în mai toată Grecia.

Totodată, majoritatea precipitațiilor se vor semnala în apropierea Arhipelagului Britanic, pe Marea Baltică și la est de această. În aceste zone vor fi mai ales ninsoare și lapoviță, iar cantități mari de apă și strat consistent de zăpadă se vor acumula în unele locuri din Regatul Unit (foarte probabil, în vestul acestuia - anume, în Țară Galilor și vestul Angliei) și posibil în nord-vestul Rusiei. Regimul pluvial din restul continentului va fi reprezentat în principal de ninsori slabe pe arii restrânse în Finlanda și în restul Rusiei de la vest de Munții Ural, de precipitații mixte în Țările De Jos și cele baltice, în nordul Germaniei și al Poloniei, de ploaie și lapoviță de asemenea slabe, pe alocuri în Italia, Elveția, Croația, România și de ploi slabe sporadic în estul Spaniei și în sud-estul Franței.

Vânt intens se va observa împrejurul Arhipelagului Britanic și la vest de Golful Biscaya - posibil până la manifestări de furtună pe ocean la sud-vest de Anglia, la vest de Rep. Irlanda și pe Marea Nordului, cu viteze mai mici dar semnificative pe plan local va sufla vântul pe Marea Baltică, între aceasta și cea Neagră și în estul Mediteranei.

Se va remarca în continuare diferența dintre temperaturile înalte pentru această dată calendaristică, înregistrate în zonele peninsulare iberică, italică și balcanică, în sudul Franței și în spațiul carpatic și cele din restul Europei - probabil, contrastul maxim între temperaturile diurne urmând a fi asociat celor mari din sudul Italiei și din Grecia și celor joase din nord-vestul Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 3 ianuarie 2023. Va fi în continuare mult mai cald decât în mod normal