Antena Meniu Search
x

Video Furtuna de sâmbătă a paralizat jumătate din Bucureşti, dar autorităţile cred că e ce mai rău abia acum urmează. Sunt coduri de vreme rea în toată ţara

Capitala scapă de o furtună şi dă de alta. Seara trecută vijeliile au măturat oraşul şi localităţile dimprejur. Zeci de maşini au fost distruse de copaci, stâlpi sau semafoare doborâte de vânt. Oamenii au primit mesaje pe telefon să stea în case. Ce e mai rău abia urmează, cred autorităţile, care au emis coduri de vreme rea în aproape toată ţara.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 29.05.2022, 19:37

Vezi și

Bulevardul Tineretului din Capitală s-a transformat ca la fiecare ploaie torenţială în canal navigabil. Maşinile au înaintat cu greu, până când pompierii au reuşit să intervină. Doar în această zonă au căzut 30 de litri de apă pe metru pătrat. Practic a plouat cât pentru două săptămâni. Un loc de joacă a rămas sub ape. Şi în Sectorul 6 al Capitalei, mai multe bulevarde s-au transformat în râuri. Pe Bulevardul Iuliu Maniu, canalizarea n-a mai făcut faţă cantităţii foarte mari de apă, iar bulevardul a fost inundat.

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală, care e din nou sub cod portocaliu

Apa a intrat şi în magazine. Oamenii adunaţi la o terasă s-au trezit că nici în interior nu se pot feri de ploaie. Vântul a bătut cu 75 de kilometri pe oră si a smuls acoperişul unei clădiri care a devastat un bloc aflat la 50 de metri distanţă. Un alt acoperiş a ajuns pe stradă. Acoperişul restaurantului, aflat la aproximativ 100-150 de metri, a fost rupt de vântul f puternic şi a fost aruncat aici în stradă, cât şi pe spaţiu verde. 47 de copaci au fost doborâţi de furtună în diferite colţuri ale Capitalei.

30 de maşini au fost avariate. "Doar am oprit pentru 5 min şi a început ploaia. Şi, deoadată am observat, când s-a oprit vântul, că această creangă imensă se prăbuşeşte peste maşina mea", spune un şofer a cărui maşină a fost distrusă. Bărbatul spune că el şi vecinii lui au făcut numeroase sesizări pentru toaletarea copacilor, dar nu i-a ascultat nimeni. Vijelia a transformat o benzinărie din Sectorul 4 în spălătorie auto. Furtuna a semănat prăpad şi la periferia Capitalei. Ca la de obicei, mari probleme au fost în cartierul Militari Residence din Chiajna unde toate străzile principale au fost inundate.

Intrarea în cartier a fost blocată zeci de minute, după ce mai multe indicatoare rutiere si semafoare au căzut pe şosea. Şi aici vântul a smuls copaci şi acoperişuri. Iar ploaia nu s-a oprit. Toată noaptea a turnat. Locuitorii din Bucurelti şi Ilfov au fost sfătuiţi, prin mesaje Ro-Alert, să nu iasă din case. Furtuni au fost în tot sudul ţării. O biserică din Piteşti a fost inundată. În Mogoşani, Dâmboviţa, a căzut grindină cât bobul de strugure. Şi localităţi din Dolj au fost măturate de furtuni. În Calafat, Bascov şi Drănic vântul a smuls mai mulţi copaci şi i-a aruncat în drum, peste maşini. Pe litoral, turiştii au făcut haz de necaz.

După ce a convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă, ministrul Mediului a anunţat că vârful acestui episod de vreme rea va fi atins în această seară. De altfel, aproape toată ţara e sub cod galben sau portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii până luni dimineaţă. Iar hidrologii sunt în alertă de inundaţii pe mai multe râuri din ţară. Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală, care e din nou sub cod portocaliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Furtuna de sâmbătă a paralizat jumătate din Bucureşti, dar autorităţile cred că e ce mai rău abia acum urmează. Sunt coduri de vreme rea în toată ţara