Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 4 iulie 2022. Luna lui Cuptor aduce temperaturi aproape de record, maximele ajung la 38 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 4 iulie 2022.

de Redactia Observator

la 03.07.2022, 16:35

Valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar în cele vestice și nord-vestice se va intensifica, astfel că temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. Va fi caniculă în vest și nord-vest și local în centru, sud și est, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în zonele de câmpie și de deal. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime, în general, între 13 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii local în zonele montane și pe arii mai restrânse în Oltenia, Transilvania și Moldova. Ploile vor avea și caracter torențial, iar punctiform cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și va cădea grindină. În celelalte regiuni, astfel de fenomene se vor semnala izolat.

Prognoza meteo București

Valul de căldura se va menține, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă de 18...21 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, însă probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Vremea se va menține caldă, dar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere după-amiaza și seara, când local vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar punctiform cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și va cădea grindină.

Vremea pe litoral

Vremea va fi predominant frumoasă și caldă, dar cu disconfortul termic ridicat. Temperaturile maxime se vor situa între 26 și 29 de grade, iar cele minime între 18 și 21 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 28 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 4 iulie 2022. Luna lui Cuptor aduce temperaturi aproape de record, maximele ajung la 38 de grade Celsius