Antena Meniu Search
x

Vremea pe 4 - 6 mai. Meteorologii anunţă căldură mare şi furtuni în weekend

Vremea pe 4 mai e deosebit de caldă, însă, conform meteorologilor de la ANM, sunt şanse de ploi torenţiale şi furtuni. Precipitaţii sunt anunţate şi în weekend în ţară, când temperaturile urcă spre 32 de grade, arată prognoza meteo.

Vremea pe 4 mai e deosebit de caldă, însă, conform meteorologilor de la ANM, sunt şanse de ploi torenţiale şi furtuni. Precipitaţii sunt anunţate şi în weekend în ţară, când temperaturile urcă spre 32 de grade, arată prognoza meteo.

În noaptea de joi spre vineri cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate şi doar izolat averse şi descărcări electrice în vestul Olteniei, în Banat şi în sudul Crişanei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi la munte. Prognoza meteo anunţă temperaturi minime cuprinse între 4 grade în estul Transilvaniei şi 19 grade în Dealurile de Vest. În sud şi în sud-est, îndeosebi spre dimineaţă, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

Vremea pe 4 mai în ţară

Vineri, vremea va fi în general frumoasă şi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza şi seara, local la munte şi izolat în rest, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile vestice şi nordice. Vor fi condiţii de grindină şi de cantităţi mai însemnate de apă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în sud-vestul ţării, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 şi 32 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 20 de grade în Dealurile de Vest. În sud-estul ţării vor mai fi condiţii de ceaţă.

Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.

Vremea pe 4 mai la nivelul României

HARTĂ: Temperaturile la nivelul ţării pe 4 mai 2018 | Sursa: ANM

Prognoza meteo pe 5 mai

Potrivit ANM, sâmbătă, vremea se va menţine deosebit de caldă, dar îndeosebi în zonele de deal şi de munte va deveni în general instabilă. În aceste zone, cu precădere în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, înnorările vor fi temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului astfel de manifestări vor fi pe arii mai restrânse, îndeosebi după-amiaza şi seara. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 32 de grade, iar cele minime, în general, între 9 şi 19 grade.

Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.

Prognoza meteo pe 6 mai

Vremea va fi în general instabilă, iar în cea mai mare parte a ţării valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât în ziua precedentă. Temporar vor fi înnorări accentuate, averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi condiţii de grindină, în cea mai mare parte a teritoriului. Excepţie vor face regiunile sud-estice, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales după-amiaza. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice şi în zona montană, dar de scută durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 31 de grade, iar cele minime, în general, între 7 şi 17 grade.

Cum va fi vineri la munte

Pe 4 mai va fi mai cald decât în mod normal. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza şi seara, când, local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vor fi condiţii de grindină, iar punctiform şi de cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe creste, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Regimul termic nu se va modifica semnificativ faţă de intervalul precedent.

Cum va fi pe 4 mai pe litoral

Vineri, la mare, va fi predominant frumos şi cald. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 25 de grade, iar cele minime între 14 şi 18 grade. Dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 17 şi 19 grade.

Cum va fi vremea pe 4 mai în Europa

În partea sudică şi central-sudică a Europei, vremea va fi în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, care vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice, iar pe suprafeţe mici va cădea grindină. Şi în nordul şi nord-vestul continentului vor fi înnorări temporare şi local precipitaţii sub formă de ploaie, iar în zona de munte a Norvegiei şi în extremitatea de nord a Suediei, a Finlandei şi a Rusiei şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În rest, vremea va fi în general frumoasă, cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice, cu viteze ce vor depăşi izolat 60...70 km/h. În rest, intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse, iar vitezele vor fi mai mici. Temperaturile vor marca o creştere faţă de ziua precedentă în ţările vestice, vor scădea în cele central-nordice, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ. În zonele învecinate Mării Negre, dimineaţa, local va fi ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vremea pe 4 - 6 mai. Meteorologii anunţă căldură mare şi furtuni în weekend