Vremea 5 - 18 aprilie 2021. Revine iarna pentru câteva zile. De săptămâna viitoare, peste 20 de grade Celsius în toată ţara

De Veronica Micu.
Publicat: 05.04.2021, 12:10.
Actualizat: 05.04.2021, 12:35

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 5 - 18 aprilie 2021.

Prognoza pe două săptămâni emisă de ANM anunţă vreme rece în majoritatea regiunilor, începând de miercuri, 7 aprilie 2021. La munte va ninge şi se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări în mare parte din ţară.

Potrivit meteorologilor, valorile în termometre cresc abia spre finalul săptămânii.

"Marţi, vremea va împărţi Romania în două, în sud-est vor fi temperaturi apropiate de 20 grade, iar în nord-vest valorile termice nu vor trece de 5...6 grade. De miercuri, vremea se va rãci accentuat în majoritatea regiunilor, devenind deosebit de rece pentru aceastã perioadã.

Citește și:

Abia spre finalul săptămânii aerul cald va ajunge şi spre ţara noastră, iar temperaturile vor trece de 18 grade. Pe parcursul săptămânii viitoare vremea va fi caldă în majoritatea zonelor din ţara, termometrele vor indica valori chiar şi de peste 20 grade", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 5 - 18 aprilie 2021 în Banat

Vremea se va răci așa încât valorile termice, în intervalul 7 - 9 aprilie vor ajunge cu mult mai scăzute decât cele normale în prima decadă a lunii aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 7...10 grade şi ale minimelor nocturne de -3...0 grade. Încălzirea vremii din 10 - 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14...16 grade şi ale temperaturiilor minime de 2...4 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă și nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13...15 grade și minime de 3...5 grade. În intervalele 6-7 aprilie și 12-14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi în averse, local mai însemnate cantitativ, trecător fiind posibile și descărcări electrice, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitații în general slabe.

Prognoza 5 - 18 aprilie 2021 în Crişana

Vremea se va răci așa încât valorile termice din intervalul 7 - 9 aprilie vor ajunge cu mult mai scăzute decât cele normale în prima decadă a lunii aprilie, cu medii ale maximelor diurne de 6...9 grade şi ale minimelor nocturne de -3...-1 grad. Încălzirea vremii din 10 - 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 13...15 grade şi ale temperaturiilor minime de 2...3 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă și nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 12..14 grade și minime de 3...4 grade. În intervalele 6-7 aprilie și 12-14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi în averse, local însemnate cantitativ, trecător fiind posibile și descărcări electrice, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitații în general slabe.

Vremea 5 - 18 aprilie 2021 în Transilvania

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mai rece decât în mod normal, chiar deosebit de rece în intervalul 7 - 9 aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 4...6 grade şi ale minimelor nocturne de -5...-3 grade, dar mai apropiată de regimul termic normal al perioadei în intervalul 10 - 12 aprilie, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 12...14 grade, iar ale temperaturiilor minime în jurul a 0 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, nu sunt estimate oscilaţii termice importante, vremea fiind în general răcoroasă și astfel se vor înregistra, în medie, maxime de 11..13 grade și minime de 1...3 grade. În intervalele 6-7 aprilie și 13-14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi izolat mai însemnate cantitativ, trecător fiind posibile și descărcările electrice, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitații în general slabe.

Prognoza meteo 5 - 18 aprilie 2021 în Maramureş

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mai rece decât în mod normal, chiar deosebit de rece în intervalul 7 - 9 aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 4...7 grade şi ale minimelor nocturne de -4...-2 grade, dar mai apropiată de regimul termic normal al perioadei în intervalul 10 - 12 aprilie, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 11...13 grade, iar ale temperaturilor minime de 0...2 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, nu sunt estimate oscilaţii termice importante, vremea fiind în general răcoroasă și astfel se vor înregistra, în medie, maxime de 12..13 grade și minime de 2...3 grade. În intervalele 6-7 aprilie și 12-14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi izolat mai însemnate cantitativ, trecător fiind posibile și descărcările electrice, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitații în general slabe.

Vremea 5 - 18 aprilie 2021 în Moldova

În prima parte a săptămânii, vremea se va răci astfel că de la valori uşor sub cele medii multianuale la început (maxime de 12...14 grade şi minime în jurul a 0 grade), temperaturile vor ajunge în intervalul 7-9 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv 5...8 grade, în medie, la amiază şi -3...-2 grade, noaptea. În următorul interval, 10 -18 aprilie, se estimează puține variații ale regimului termic, care se va situa ușor sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 11...14 grade și a celor minime de 1...3 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, dar în intervalul 6-8 aprilie și după data de 12 aprilie, probabilitatea pentru apariția precipitațiilor va fi mai ridicată.

Prognoza meteo 5 - 18 aprilie 2021 în Dobrogea

După trei zile cu valori termice uşor sub cele medii multianuale, caracterizate prin maxime de 11...13 grade şi minime de 3...5 grade, vremea se va răci astfel că temperaturile vor ajunge în intervalul 8-10 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv 7...9 grade, în medie, la amiază şi 1...2 grade, noaptea. În următorul interval, 11 -18 aprilie, se estimează puține variații ale regimului termic, care se va situa sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 11...12 grade și a celor minime de 4...6 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, dar în intervalul 6-8 aprilie și după data de 12 aprilie va fi mai ridicată probabilitatea pentru apariția precipitațiilor.

Vremea 5 - 18 aprilie 2021 în Muntenia

După două zile ce vor fi caracterizate prin maxime, în medie, de 12...16 grade şi minime de 1...3 grade, vremea va deveni deosebit de rece în intervalul 7-9 aprilie, când media maximelor va scădea până în jurul a 9 grade, iar a minimelor va fi de -2...-1 grad. Încălzirea vremii din 10 - 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14...16 grade şi ale temperaturiilor minime de 1...4 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă și nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13...15 grade și minime de 3...4 grade. În intervalul 6-8 aprilie și după data de 12 aprilie va fi mai ridicată probabilitatea pentru precipitații în general slabe.

Prognoza meteo 5 - 18 aprilie 2021 în Oltenia

După două zile ce vor fi caracterizate prin maxime, în medie, de 11...14 grade şi minime de 0...3 grade, vremea va deveni deosebit de rece în intervalul 7-9 aprilie, când media maximelor va scădea până la 8...9 grade, iar a minimelor la -3...-2 grade. Încălzirea vremii din 10 - 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14...16 grade şi ale temperaturiilor minime de 2...4 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă și nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13...15 grade și minime de 3...4 grade. În intervalul 6-8 aprilie și după data de 12 aprilie va fi mai ridicată probabilitatea pentru precipitații în general slabe.

Vremea 5 - 18 aprilie 2021 la munte

În prima parte a săptămânii, vremea se va răci astfel că de la medii ale temperaturilor maxime de 2...4 grade şi ale minimelor în jurul a -5 grade, valorile termice vor ajunge în intervalul 7-9 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv -5...-2 grade, în medie, la amiază şi -10...-8 grade, noaptea. În următorul interval, 10 -18 aprilie, se estimează puține variații ale regimului termic, care se va situa sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 2...5 grade și a celor minime de -4...-2 grade. Temporar vor fi precipitații slabe și local moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, cu probabilitate mai mare de apariție în intervalul 6-9 aprilie și după data de 12 aprilie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.