Antena Meniu Search
x

Vremea 5 aprilie. Încă o zi friguroasă şi ploioasă în aproape toată ţara

În noaptea de duminică spre luni, cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi local în sud şi sud-est şi pe arii restrânse în centru. La munte, îndeosebi la peste 1500 m, pe alocuri va ninge şi se va depune strat de zãpadă, iar la altitudini mai joase vor fi posibile şi ploi sau lapoviţă.

de Monica Palade

la 04.04.2021, 19:37

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 şi 5 grade. În special în jumătatea nordică a teritoriului, pe suprafeţe mici se va produce brumă.

Vremea 5 aprilie în ţară

Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în centrul, estul şi sudul ţării, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar în a doua parte a nopţii în vest şi nord-vest. 

În Carpaţii Orientali şi Meridionali, mai ales la începutul zilei, pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri îndeosebi ziua la munte, precum şi în regiunile nord-vestice, nordice şi estice.

Pe acelaşi subiect

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 15 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă. La sfârşitul nopţii se va semnala brumă, cu o probabilitate mai mare în Maramureş. Transilvania şi în zonele deluroase din restul teritoriului. Presiunea atmosferică va scadea dinspre nord-vest la valori de regim ciclonic intens.

Vremea 5 aprilie. Încă o zi friguroasă şi ploioasă în aproape toată ţara

Vremea 5 aprilie în Capitală

În noaptea de duminică spre luni, cerul va fi mai mult noros şi temporar va mai ploua. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 4...5 grade.

Luni, 5 aprilie, vremea va fi rece pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorări în prima parte a zilei, când trecător vor fi condiţii de ploaie slabă, apoi se va însenina. Vântul va sufla în general moderat, ziua şi slab, noaptea. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade, iar cea minimă de 2...3 grade, mai scăzută în zona periurbană până în jurul a 0 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Presiunea atmosferică va scadea de la o valoare deja mai mică decât cea normală.

Vremea 5 aprilie. Încă o zi friguroasă şi ploioasă în aproape toată ţara

Vremea 5 aprilie la munte

Vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, dar va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în Carpaţii Orientali şi Meridionali, unde pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări îndeosebi ziua. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.

Vremea 5 aprilie. Încă o zi friguroasă şi ploioasă în aproape toată ţara

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 5 aprilie. Încă o zi friguroasă şi ploioasă în aproape toată ţara