Antena Meniu Search
x

Video Vremea lunii aprilie şi atmosfera de Paştele catolic

Aprilie este în general o lună liniştită din punct de vedere meteo, fiind cea mai stabilă lună a primăverii. Este adevărat că au existat şi excepţii. Anul trecut a fost cea rece dimineaţă de 1 aprilie din istoria măsurătorilor meteo din România, iar termometrele au indicat valori de îngheţ în toată ţara.

de Simona Căpşună

la 01.04.2021, 14:46

Vezi și
  • În 2019, la mijlocul lunii aprilie au fost avertizări de ninsori şi viscol la munte şi în Bucovina, iar peste o săptămână au fost fenomene extreme specifice sezonului cald, respectiv tornada de la Drajna care a răsturnat un autobuz cu pasageri.

Anul acesta se anunţă o lună aprilie cu temperaturi apropiate de cele normale, asta înseamnă maxime în general între 10°C pe litoral şi 17°C în vest şi în sud la începutul lunii şi cu 5 grade mai ridicate, la finalul lunii, în timp ce noaptea temperaturile sunt pozitive.

Totuşi, vor mai apărea şi abateri de la vremea liniştită, chiar la acest final de săptămână. De la 23°C azi şi mâine, temperaturile vor scădea cu aproape 10°C până duminică. Va ploua la câmpie, iar la munte şi în zonele limitrofe, înclusiv în cele de deal, precum şi prin Bucovina şi Maramureş, vor fi ninsori şi lapoviţă. Motivul este înlocuirea aerului foarte cald, care a dominat cea mai mare parte a Europei în ultimele zile, cu altul, rece, venit dinspre nordul continentului.

Prin urmare, Paştele catolic va fi diferit de Florii, aşa cum spune tradiţia, pentru că vremea va deveni instabilă şi mai rece decât ar fi normal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Vremea lunii aprilie şi atmosfera de Paştele catolic