Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 5 mai 2022. Temperaturi maxime de 26 de grade Celsius, dar și ploi cu caracter torențial

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 5 mai 2022.

de Redactia Observator

la 04.05.2022, 16:37

În noaptea de miercuri spre joi cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului când izolat vor mai fi averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare în centrul țării precum și în zonele de deal și munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 3 și 11 grade. Pe areale mici vor fi condiții de ceață.

Cum va fi vremea joi 5 mai 2022

Vremea va fi caldă în vestul și sud-vestul țării, iar în rest apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special după-amiaza și seara, când vor fi averse și descărcări electrice local în Carpații Occidentali și Meridionali, pe arii restrânse în Transilvania și doar cu totul izolat în restul zonelor. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului, de scurtă durată în timpul averselor, iar noaptea în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 26 de grade, mai scăzute pe litoral până spre 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei și 13 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București 

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi normală din punct de vedere termic și în general frumoasă. Cerul va fi variabil ziua și mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade, iar cea minimă de 6...9 grade.

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special după-amiaza și seara, când vor fi averse și descărcări electrice local în Carpații Occidentali și Meridionali și pe arii restrânse în Carpații Orientali. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări de scurtă durată în timpul averselor. Valorile termice nu vor varia semnificativ.

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, mai ales ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 18 grade, iar cele minime între 8 și 10 grade. Temperatura ape mării va fi de 14...16 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea 5 mai 2022. Temperaturi maxime de 26 de grade Celsius, dar și ploi cu caracter torențial