Antena Meniu Search
x

Vremea 6 mai. Avertisment meteo de la ANM: ploi și furtuni în toată țara

Vremea pe 6 mai se schimbă în toată țara. Prognoza meteo de la ANM anunță ploi și furtuni. Precipitații vor fi și în zilele următoare.

Vremea pe 6 mai 2018 se schimbă în toată țara. Prognoza meteo de la ANM anunță ploi și furtuni. Precipitații vor fi și în zilele următoare.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, instabilitatea atmosferică se va manifesta, mai ales în primele ore, prin dezvoltări noroase convective, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane şi submontane şi cu caracter local în vestul, nord-vestul şi nordul ţării. În restul teritoriului, fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala izolat. Prognoza meteo arată că ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Minimele termice vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, mai scăzute în depresiuni.

Vremea 6 mai în țară

Duminică, vremea va deveni în general instabilă în majoritatea regiunilor, iar valorile de temperatură, deşi în scădere în mare parte din ţară, se vor situa în continuare peste cele normale în prima decadă a lunii mai. Temporar, înnorările se vor accentua, iar aversele însoţite de descărcări electrice vor fi frecvente mai ales după-amiaza şi seara în zonele de deal şi de munte, iar local şi în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat vor fi căderi de grindină.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice şi sud-estice, dar de scurtă durată şi în restul ţării, asociat averselor.

Harta ANM cu vremea pe 6 mai

HARTĂ: Temperaturile pe 6 mai la nivelul României | Sursa: ANM

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime, în general, între 7 şi 17 grade. Presiunea atmosferica va fi aproape staţionară, la regim baric subnormal.

Prognoza meteo pentru 7 mai

Conform ANM, valorile termice vor continua să scadă uşor, totuşi în multe zone ale ţării se vor menţine peste mediile specifice perioadei. Cerul va fi mai mult noros în regiunile sud-vestice unde pe arii extinse vor fi averse local mai însemnate cantitativ. Se vor semnala şi descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului vor fi înnorări temporare şi mai ales după-amiaza şi seara pe spaţii restrânse vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.

Harta cu vremea pe 7 mai furnizată de ANM

HARTĂ: Situația temperaturilor pe 7 mai 2018 în România | Sursa: ANM

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în estul şi sud-estul ţării, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 6 şi 15 grade. Presiunea atmosferica va scădea, însă cu puţin.

Prognoza meteo pe 8 mai 2018

Vremea va fi în general instabilă, iar în special în cursul zilei înnorările vor fi temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice în regiunile nordice şi estice, local în cele centrale şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate îndeosebi în zona montană şi vor fi condiţii de grindină.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 26 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade.

Vremea 6 mai la munte

Vremea va deveni în general instabilă la munte. Temporar înnorările vor fi accentuate şi mai ales după-amiaza şi seara se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat vor fi căderi de grindină.

Valorile de temperatură, deşi în scădere faţă de intervalul anterior se vor situa în continuare peste cele climatologic specifice primei decade a lunii mai.

Cum va fi duminică la mare

Pe litoral, vremea pe 6 mai va fi deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin la început, apoi va prezenta înnorări trecătoare şi vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, în intensificare treptată la tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi de 17... 18 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 17 şi 19 grade.

Vremea pe 6 mai 2018 în Europa

Duminică va fi vreme frumoasă, în condiţiile cerului mai mult senin sau complet degajat, va fi în ţările vestice şi de Jos, în cele centrale şi în Anglia şi parţial în regiunile estice. Nebulozitatea din celelalte zone ale continentului se prefigurează a fi mai mult sau mai puţin accentuată, norii urmând a persista deasupra ţărilor balcanice, Greciei, Turciei, Scoţiei, Finlandei şi părţii sudice a Norvegiei şi a Suediei.

Harta ANM cu vremea pe 6 mai pe continentul european

HARTĂ: Starea vremii pe 6 mai în Europa | Sursa: ANM

Ploi în general slabe - dintre care unele vor avea caracter convectiv şi se vor manifesta ca atare - vor fi local în Italia, Grecia şi în spaţiul balcanic, pe alocuri - în România şi Rep. Moldova, iar izolat - în ţările iberice, în sudul Germaniei şi cel al Franţei, în Rep. Irlanda şi Scoţia, de asemenea posibil în Elveţia; condiţii favorabile precipitaţiilor mixte se vor întruni în nordul Peninsulei Scandinavice.

Viteze mai notabile decât în alte zone va avea vântul pe ocean la vest de Norvegia şi la nord-vest de Rep. Irlanda, pe când în restul Europei circulaţia aerului se va desfăşura cu precădere lent. Regimul termic nu se va schimba substanţial, faţă de intervalul anterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Vremea » Vremea 6 mai. Avertisment meteo de la ANM: ploi și furtuni în toată țara